Hovudside

Problemer med gulrøtter spirende

by Walther

Problemer med gulrøtter spirende

Gulrøtter er hardfør rot avlinger og bære sine tykke, crunchy røtter i kort 40- til 60-dagers sesonger. Disse avlinger inn på markedet året rundt, men de gjør best i hjemmet hager med tidlig vår, sen sommer og høst beplantning. De krever kjølige temperaturer, løs, fuktig jord og hyppig vanning å vokse. De kan svikte av flere grunner

Sesong og temperatur


Gulrøtter gjør best i kjølige, tidlige våren temperaturer, men krever litt jord varme for vellykket spiring og vekst. Sow gulrot frø flere uker før den siste frost, når temperaturen nå 45 til 50 grader Fahrenheit og bakken varmes og tørker, men ikke sår dem for tidlig. The Ohio State University Extension bemerker at temperaturer mellom 60 og 70 grader Fahrenheit er ideelle for gulrot vekst.

Nettstedet og Sun


Gulrot frø kan ikke spire, og gulrøtter kan ikke vokse, i kaldt, tett, tykk eller dårlig jord, eller uten tilstrekkelig varme og sol. Velge quick-drenering nettsteder med fullt solskinn for gulrøtter for å sikre varm jord, og fjerne steiner, ugress og søppel for sunn vekst.

Jord


University of Minnesota Extension anbefaler endring av jord før planting rotfrukter for å sikre en løs, smuldrete utgangspunkt for ekspansjon. Gulrot frøplanter kan ikke vokse i trange forhold. Slå 4 inches av organisk kompost inn på topp 10 inches av naturlig jord for å øke jordkvalitet og ernæring. Universitetet advarer mot å bruke fersk gjødsel eller plante frø gjødsel, som de skade gulrot spiring og vekst.

Vann og Mulch


The Ohio State University Extension foreslår å blande en 1-2-2 eller 5-10-10 gjødsel til hagejord ved planting for å oppmuntre gulrot frø spiring og vekst. Etter sådde frø, støv dem med et fint lag av kompost eller torvmose å holde jorda fra herding og halting gulrot vekst. Vann gulrøtter med to inches av vann i uken for å holde dem fuktig og voksende, og bruke organisk mulch for å opprettholde fuktigheten i jordsmonnet.