Hovudside

The Life Cycle av en løk Plant

by Walther

The Life Cycle av en løk Plant

Kjente hageplanter som revebjelle og stokkrose vokse som biennaler, noe som betyr at det tar dem to år å fullføre sin livssyklus. Flere grønnsaker også vokse som biennaler, men fordi du plukke dem før livssyklusen er fullført, kan du aldri se dem gå i frø. Blant forbundets grønnsaker er reddiker, rødbeter, kål og løk.

Første År


I det første året, starter løk som et frø. Frøet er plantet og deretter spirer i en uke eller to. Som løken vokser, sender den opp bladene som photo å produsere energi til anlegget. I løpet av våren, sommeren og høsten, tar løk denne energien og lagrer det til å utvikle pære. Pæren er den spiselige delen av løk og den sitter i undergrunnen mellom røttene og undersiden av bladene.

Over Winter


Løk dyrket for mat er vanligvis høstes når bladene visner om sen høst. Men hvis igjen i bakken, forblir løk i live over vinteren ved hjelp av energi lagret i bulben. Under den kalde vinteren, er løk i dvalen.

Andre år


Når temperaturen varm våren løk nest år, kommer løken ut av dvalen. Varmere vær signaliserer løk at det er på tide å blomstre, så løken sender opp en blomst stilken. Blomsten da blomstrer i slutten av våren og sommeren, og er bestøvet. Ved utgangen av fall i det andre året, frø utvikle å vokse fremtidige løk.

Hva kan gå galt


En løk utsettes for en plutselig kuldeperiode eller en lang periode med avkjøling etter varme temperaturer blir forvirret. Selv om det er i sitt første år, vil løk sende opp en blomst stilken når været blir varmere. Den gjør dette fordi løken har blitt tvunget inn i en tidlig dvalen. Når det kommer ut av denne dvalen signalene kommer at det er på tide å blomstre. Løk som sender opp en blomst stilken i sitt første år skal plukkes og spises umiddelbart eller venstre for å blomst og gå i frø.