Hovudside

Hvordan å beskjære en busk Rose

by Walther

Hvordan å beskjære en busk Rose

Beskjæring er en del av den vanlige vare på busk roser. Beskjæring innebærer å fjerne døde eller unødvendige deler av anlegget for å fremme en vakker og sunn rose. Lett beskjæring --- fjerne brukt blossoms --- er gjort i løpet av vekstsesongen. En hard sviske er gjort etter den første harde fryse eller i løpet av senvinteren, mens rosen er fortsatt sovende. Dette beskjæring forbereder busk for ny vekst i den kommende sesongen.

Bruksanvisning


•  Bruk god kvalitetsverktøy for beskjæring en rose for å hindre fra å skade rørene. The American Rose Society anbefaler å investere i saksetype og ikke de ambolt-type beskjæringssakser. Sørg for at alle verktøy er skjerpet før beskjæring å unngå ripping rørene på rosen.

•  Kontroller riktig kutt når beskjæring. Se etter hevelse på stokk, hvor ny vekst kommer til å dukke opp; Dette er kjent som "sovende øye". Flytt opp stokk ca ¼ tomme for kuttet. Hold saksen på omtrent en 45-graders vinkel. Snu sakser, slik at vinkelen på kuttet vil bli vendt bort fra sentrum av busken. Ikke bare gjør dette til stede et penere utseende for rosen, gir det mulighet for mer luftstrøm, som avskrekker veksten av sykdommer. Bildet viser svellende øyet og den stiplede linje viser den riktige snitt rettet på den motsatte side av øyet.

•  beskjære de døde canes tilbake til hovedstammen. Disse kan skjelnes ved å kutte spissen av stokk. Døde stokker er tørket opp og sprø og mørk på innsiden, mens levende canes har en lys marg inni og er litt fleksibel.

•  Fjern "suger" canes fra busken; disse kommer fra roten og ikke fra knoppen union. Sviske suckers så nær den viktigste rot som mulig, selv om du må grave under jorden for å nå den.

•  Beskjær busk roser for formen. Beskjære eldre busker --- de som er mer enn en sesong gammel --- ved å fjerne 1/3 av rose høyde. Hvert femte år, fjerne noen av de eldre canes på basen.

•  Smear husholdning lim på kutt for å forsegle dem, hindre insekter og sykdommer fra invadere rosen.

•  Rydd opp området under rosen. Plukk opp kuttet steg canes, blader eller kronblad og kaste disse bort. Ikke legg dem til en komposthaug som de kan fremme pest og sykdom.

Tips og advarsler


  • Ifølge "Botanica er Roses," busk roser kan stå for "tre til fem år uten beskjæring, annet enn deadheading. Denne minimale beskjæring resulterer i store og mer attraktiv plante."
  • Slitasje hagehansker for å beskytte hendene fra rose sin torner.