Hovudside

Potting jord for en Noble Fir

by Walther

Potting jord for en Noble Fir

Edle granene blir ofte solgt som snitt juletrær og er verdsatt for sine vanlige forgrening mønster, åpen silhuett og motstand mot uttørking i innendørs forhold. Som levende juletrær, de har begrenset nytteverdi. Selv med den beste jorda og omsorg, bør edle graner oppbevares i beholdere ikke mer enn et år eller to. De er også vanskelige å transplantasjon fra feltet skal være slik at beholderen dyrket fra starten.

Om Noble Firs


Den edle gran, Nobeledelgran, er et stort nåletre som kan bli opptil 100 meter høye i dyrking og så mye som 200 meter høy i det opprinnelige området, Cascade fjell og kystområder i Washington, Oregon og nordlige California. Det er vanligvis funnet i høyereliggende områder, mellom 3000 og 5500 meter, der forholdene er kjølig og fuktig. Trær begynne ikke peiling kjegler, strukturene inneholder frø, før trærne er minst 20 år gammel. Frøplanter vokser best i full sol til delvis skygge. Rotsystemet er forgrenet og sprer seg, snarere enn fiber, en mulig grunn til at edle graner gjør det dårlig hvis de oppbevares i beholdere for mer enn et år.

Potting jord For Noble Firs


En potting blanding for en edel gran bør ha både god drenering og og en høy fuktighet-holding kapasitet. Legg rikelig med grov kompost, kokos eller torvmose å forbedre bagged potting mikser. Jord bør være noe syre, med en pH-verdi på 6,0 til 6.5. Bruke en så stor container som mulig slik at røttene til å spre seg.

Bringe The Tree Inside For The Holidays


Hold edel gran i beholderen du kjøpte den i for å unngå å transplantere stress samt stresset av å være innendørs. Plasser den i like kul et størst mulig område, vekk fra solfylte vinduer. Mist daglig hvis luftfuktigheten er lav, og holde treet inne for ikke mer enn 10 dager. Vann regelmessig og bruke bare små, kule lys for å dekorere. Etter ferien, plasserer edel gran i et kjølig område beskyttet mot harde frost i tre eller fire dager for å gradvis venne den til utendørs temperaturer igjen. Du kan transplantere inn i en større beholder på senvinteren eller tidlig vår før ny vekst begynner å utvikle seg.

Planting Utenfor


Når du er klar til å plante din edel gran i bakken, velge et sted som er kjølig, solrik delvis skyggelagt, og lett å vann. Endre jord med mye organisk materiale for å bedre drenering og vann-holding kapasitet. Pass på at du også velge et sted hvor treet kan spres uten å trenge inn på fortauet eller innkjørsler siden beskjæring bartrær attraktivt kan være vanskelig.