Hovudside

Hvordan å dyrke tomater i leirjord

by Walther

Hvordan å dyrke tomater i leirjord

En hard leirjord betyr ikke at dyrking av grønnsaker er uaktuelt. Leirjord er næringsrike, men dens konsistens hindrer drenering. Ved å blande i organisk materiale til en dybde på 18 inches eller så år etter år, kan du forbedre jordas siltig fin konsistens, så det er mindre kompakt. Med en mer ideell jord, er du fri til å plante tomater og andre grønnsaker.

Bruksanvisning


•  Skjær rett ned i jorda av hagen din seng tidlig på våren med en hage spade eller hånd sparkel, unngår enhver råtnende plantemateriale som blader som kan skew testresultatene. Plasser en 3-tommers jordprøve i en ren, plastbeholder og ta med til din lokale full service hagesenter eller samarbeidende forlengelse kontor for testing. Testen vil gi deg informasjon om din jord slik som pH-nivå, drenering, nærings mangler og andre problemer og koster bare noen få dollar, om noe.

•  Kjøp endringene anbefales for jordtype, for å løse eventuelle mangel på næringsstoffer og andre problemer. For leire jord, kan endringene inkluderer sand, kompost, sagflis, gjødsel og selv tørkede blader.

•  Bland hver jord endring i jorden ved å dreie hver igjen og om igjen med en spade til en dybde på 18 inches til et fint, pulveraktig konsistens. Bland en endring i godt før du legger en annen. Hvert lag av organisk materiale vil hjelpe separate alle de fine leirpartikler.

•  Legg stakes å støtte dine ubestemte tomatplanter, hvis det er aktuelt. Ubestemte varianter stadig voksende og produsere frukt før den første harde frost. Hvis du vokser determinate - eller bush - varianter, kan du hoppe over innsatsen prosessen. Determinate tomater vokse til en bestemt busk størrelse og form, produsere en avling av frukt før han døde av.

•  Plant tomat seedlings som per plante taggen som følger med instruksjoner for dine spesielle valg ved å plassere dem så nær til den innsatte, solide innsatser. Ved å plassere innsatsen før planting, eliminere deg sjansen for å skade røtter senere ved pounding i staver når plantene er etablert.

•  Mulch rundt bunnen av plantene med et tykt lag med halm. Halm skaper en barriere som undertrykker ugress og bidrar til å opprettholde fuktigheten mens bryte ned sakte. I motsetning til tre mulches, ikke halm trekker ikke nitrogen ut av bakken for å hjelpe til med nedbrytning.

•  Vann regelmessig. Tomater trenger om en gallon - eller 3 inches - vann en uke for sunn vekst. Supplement vann mellom regn ved hjelp av en slange eller vanning reaksjonskammeret nær bakken. Våte tomatplanter er mer utsatt for sykdom og sykdom på planter.

•  Beskjær voksende ubestemte planter ved å fjerne sucker skudd som vokser i skurken av etablert stengler. Sucker skuddene vil ikke produsere frukt og bare trekke næringsstoffer fra frukt etablering om lov til å vokse.

•  Tie tomater for å støtte systemer som innsats eller trellises ved å pakke din hage tape alt rundt anlegget og deretter sendes rundt bålet. Tillate noen gi i båndet for plantevekst.