Hovudside

Menn og kvinner Plikter i Osage indianerstamme

by Walther

Osage stamme opprinnelig levde i det som nå Oklahoma, Missouri, Kansas og Arkansas, ifølge de innfødte Languages ​​of America nettside. Flertallet av dagens stamme bosatt i Oklahoma. En Osage reservasjoner i Oklahoma tilhører stammen og styres av stammeledere. Selv om reservasjonen er under Osage kontroll, må stammemedlemmer følge amerikanske lover.

Osage Menn


Rollen som sjef kan bare holdes av en mannlig medlem av Osage stamme. Menn beskyttet familiene deres i kamp ved hjelp av buer og piler, klubber og spyd. Osage menn laget godt gjort langbuer som ble brukt i jakt spillet å mate stammen. Stamme eldste organiserte tre store jakter i løpet av året, ifølge Arkansas Archeological Survey hjemmeside. De jakter fant sted i vår, sommer og høst. Mennene jaktet bøffel, hjort, elg, bjørn og også mindre dyr. Før kolonistene introdusert hester til Amerika, de Osage mennene kjørte buffalo av klipper å drepe dyrene. Hester gjort sporing og jakt spillet lettere for menn.

Osage Kvinner


De Osage kvinnene var gartnere og jobbet sammen for å dyrke mais, bønner, squash og gresskar. Kvinnene også samlet mat fra ville planter, for eksempel bær. Kvinner slaktet spill levert av mennene og deretter røkt eller tørket kjøtt. Skjuler var forberedt og brukes for tepper eller klær. Kvinnene også tilberedes måltider og oppdratt barna.

Delte Roller


Menn og kvinner delt i historiefortelling til å passere langs viktige stamme historie eller jakthistorier. Begge kjønn engasjert i kunstverk som perler og trearbeid. Oppgaven med å yte musikk og å lage og administrere medisin ble også delt av begge kjønn.