Hovudside

Når er for sent å Dig Pine & Spruce?

by Walther

Når er for sent å Dig Pine & Spruce?

Eviggrønne trær som furu og gran ofte fungere godt i en rekke landskaps applikasjoner. Furu og gran legge helårs farge og tekstur til et verksted, spesielt under den ofte golde vintersesongen. Disse trærne også fungere godt for å skape vindfang og hekker på eiendommen. Nøkkelen til voksende sunn furu og grantrær begynner med transplanterer. Vellykket transplanterer kan bli kompromittert ved å plante trær i feil sesong eller når grunnforholdene ikke er ideelle.

Gjør din forskning


The North Dakota State University priser både furu og grantrær som middels til høy suksessrate når det gjelder transplantasjon. Selv om disse plantene er sannsynlig å overleve flytting nettsteder eller en innledende planting i hagen, kan huseiere øke sannsynligheten for suksess med noen undersøkelser. I barnehagen, spør kunnskapsrike ansatte om riktig planting området, grunnforhold, og vind og solforhold for de spesifikke trær du velger. Se også etter sunn lager, fri fra brune nåler, tørr jord, sprø grener eller insektplager.

Årstid


Når du har valgt sunt lager og bestemme riktig område å plante trær, må huseiere avgjøre riktig sesong for planting. Sensommeren til tidlig høst er den beste tiden å transplantere furu eller gran, som trærne kan oppleve bruning hvis plantet for nær når bakken fryser.

Juletrær


Selv om det er best å plante furu, gran og andre eviggrønne trær i tidlig høst, kan trær overleve når plantet når som helst, så lenge bakken ikke er frosset. Hvert år, mange amerikanske familier velger å kjøpe en live eviggrønt tre for planting i året etter høytiden. For å forberede for å plante et levende juletre, anbefaler Colorado State University Extension velger et område og grave et hull før bakken fryser. Bruk gassform, fruktbar jord å etterfylle hullet.

Andre Care Tips


Under lagring av trær før planting, holde roten ballen fuktig ved å fukte det ned med en slange. Hold juletrær innendørs for maksimalt syv dager før planting. Grave hull for hånd med en standard hage spade. Grav et hull litt dypere enn størrelsen på roten ballen. Fylle hullet tilbake på med fruktbar jord og deretter legge et lag med fiber mulch. Gi jevnlig vanning for å bidra til å oppmuntre rotvekst og funksjon. Suge bakken med en slange hver syv til ti dager. Unngå å bruke gjødsel i ett år etter transplantasjonen å tillate planter til å gjenopprette fra transplantasjon sjokk.