Hovudside

DIY: A Backyard Pond

by Walther

DIY: A Backyard Pond

Bakgård dammer gi et dyreliv habitat for fugler og sommerfugler, fisk og frosker og andre bakgård skapninger. De er også en tiltalende og avslappende landskapselement for huseiere. Dammene er små, vanligvis 3 til 4 meter bred for jordiske versjoner.

Dam Beliggenhet


Når du bestemmer hvor du skal finne en bakgård tjern, tenke på å installere den på et sted synlig fra en veranda eller dekk. Finn dammen på høy bakken, eller skape en kunstig ås eller jordhaug så vann ikke renner inn i dammen. Forlate rommet rundt dammen til liggende å imøtekomme dyreliv. Hvis dammen vil ha et filter, rennende vann eller belysning, finne den et sted med stikkontakt tilgang. Hvis det er mulig, installere dammen i direkte sollys og unna trær. Vannplanter trives i direkte lys, og rusk fra trær skitne en dam.

Installasjon dam


Du kan bygge en dam med en hard mold liner, tilgjengelig på landskaps butikker, eller med en PVC myk liner, noe som skaper en unik form og design, men er mer arbeidskrevende.

For harde gamle liner, grave et hull dypt nok til å passe på liner, men litt bredere. Nivå formen og sørg for at den er sikker. Fyll inn rundt foringen og bygge opp jorda rundt dammen banker for landskapspleie. Fyll dammen med vann og tilsett en pumpe hvis ønskelig.

For den myk PVC liner, bruk en slange eller tau å skissere dammen form. Begynne å grave. I det minste en del av dammen skal nå 24 til 36 inches dyp for å skape et miljø for planter og fisk. Dammen kan ha ulike nivå nivåer for ulike planter. Fjerne steiner og legge en 1-tommers lag av fuktig sand for å hindre tårer. Legge duken over hullet og la det synke. Bruke steiner eller murstein for å holde kantene på plass. Begynne å fylle dammen med vann sakte, og stryker duken som det fylles. Bruke steiner for å sikre kantene i sin endelige plass. Legg til en pumpe og filter, hvis ønskelig.

Planter og fisk


Vent i 2-3 dager før tilsetning av planter og fisk for å tillate en hvilken som helst klor å fordampe fra vannet.

Vurdere en blanding av planter som lever i vann, under vann og ut av vannet. Velg planter som ser bra ut, men også har en hensikt. Undersjøiske planter som elodea oksygenattilførselen vann og holde det klart. Når du velger planter, bør du vurdere dam dybde, regionalt klima og sollys. Noen undervannsanlegg vil kreve potter, men dekke jord med grus for å holde jorda i å flyte ut.

Dam fisk er morsomt å se på og bidra til å holde vann-insekt befolkningen lav. Prøv å få fisk innfødte til området. Dammer kan varme opp raskt i sommer, så sørg for at fisken er tolerant av varmt vann. I kaldt klima, kan det hende du må flytte fisken et innendørs akvarium i vinter.