Hovudside

Hva Er Killing Mine tomatplanter?

by Walther

Hva Er Killing Mine tomatplanter?

Flere problemer i hagen kan forårsake tomatplanter til å dø. Noen av disse spørsmålene er miljømessig, mens andre er pest relatert. For å redusere sjansen for tap, observere tomatplanter ofte og løse eventuelle problemer så snart de dukker opp. Også bare tomatplantesorter som er resistente mot plantesykdommer. Disse plantesykdommer inkluderer fusarium og verticilliam wilt. En annen tilnærming er å rotere avlingene hver tre til fire år.

Corky Root


Corky rot, eller Pyrenochaeta lycopersici, forekommer i naturlig voksende miljø, men er mer alvorlig i drivhuset. Miljøfaktorer, som for eksempel kule grunnforhold, hjelpe denne jord sopp å spre seg. Planter som har vært utsatt for denne soppen starte ut med deres voksende punkter døende tilbake. Røttene da begynne å bli svart og bli uregelmessig i form. Røttene begynner å stille lesjoner som er sprukket og planten dør raskt når det begynner å frukt. Desinfisere jorda så snart symptomene synes å redusere tomatplante tap.

Broomrape


Broomrape, eller Orobanche, er en parasittisk blomstrende plante som har gul og hvit trevlet stengler. Anlegget starter som frø som lå nær jorda linje. Når frøene spire, anlegget fester seg til rotsystemet av tomatplante. Det absorberer mat fra røttene og sulter tomatplante. Planter som har broomrape bør trekkes opp. Hvis det forurensede området er stort, vil jorda må være fumigated.

Tidlig Blight


Tidlig sykdom på planter, eller Alternaria solani, dukker opp på en tomatplante som en nedsunket lesjon som er brun og langstrakt på stammen. Det kan forekomme hvor som helst på anlegget, men er spesielt skadelig ved lesjon skjer på bunnen av anlegget. Hvis lesjonen er på bunnen, vil planten dø. Tidlig sykdom på planter oppstår i perioder med varmt og vått vær. Å kontrollere tidlig sykdom på planter, ikke får bladene våt, og påfør en soppdreper når symptomene først vises.

Cutworm


Cutworms vises på våren når feltet eller hagen plass er dyrket. Larver som har blitt fôring på ugras og andre planter vil flytte til de unge plantene. Larvene vil utrydde de unge plantene på jord nivå og beiter på dem i løpet av kvelden.

Phytophthora Root Rot


Phytophthora rot råtne, eller Phytophthora parasitica, er forårsaket av miljøspørsmål. Jord som er komprimert og vasstrukne er mer utsatt for dette problem. For å forebygge, unngå komprimering av jord og ikke plante tomater i et område som holder vann. Planter med Phytophthora rot råtne har lesjoner på sin stilk nær jorda linje. Disse lesjonene blir brun og nedsunket, slutt å flytte rundt stammen og girdling det. Dette vil føre til at anlegget å wilt og dø raskt.