Hovudside

Hvorfor Mine Daylilies Droop?

by Walther

Hvorfor Mine Daylilies Droop?

Daylilies utføre med samme begeistring for begynnelsen gartnere som for erfarne blomsterdekoratører. Med unntak for de kresne tetraploide hybrider, alt en daylily virkelig trenger er sollys, jord og vann for å blomstre. Disse robuste stauder har sine svake punkter, men og en hengende daylily forteller sin eier for å iverksette tiltak eller står overfor utsiktene til en tom plass i Staudebed neste sesong.

Hydration


Daylily behov begynne med vann for å støtte hauger av gresskledd løvverk. Daylilies trenger en tomme av vann en uke for å støtte vekst og mer som de utvikler blomstrer og blomst. Dyp vanning - 8 til 10 inches i bakken - trekker røtter dypt ned i bakken, og gir støtte for frodig topp vekst. Grunne vanning fører til røttene klemmer overflaten og tørker ut raskt, noe som fører til at plantene å henge ned under tørke eller varme ettermiddager.

Kjemikalier


Daylilies er flerårig hage blomster, men de vokser som gressplanter. Enhver ugressmiddel brukes i nærheten av daylilies kan påvirke helsen til anlegget. Ugressmidler som glyfosat som er merket for å drepe et bredt utvalg av planter eller plantevernmidler notering gress som mål planter på sine etiketter føre hengende og kan skade daylily anlegget permanent. Ved bruk av plantevernmidler i hagen eller på plenkanter, alltid maskere daylilies med papp eller plast, og holde ugressmiddel unna kroner. Plantevernmiddel Keltan også skader daylilies, forårsaker hengende eller verre.

Røtter


I tillegg til grunne røtter på grunn av lys vanning, kan to andre roten problemer forårsake hengende. Planting daylilies for nær trær med grunne røtter tvinger dem til å konkurrere om næringsstoffer og vann, noe som resulterer i hengende planter eller fiasko. Fordi trerøtter ofte strekke seg langt utover drypp linje av treet, daylilies plantet nær unge trær til slutt føle virkningene av trengsel som trær alder. Et annet rot problem, rot knute nematode, skaper bokstavelig knop i røtter, svekke deres evne til å absorbere vann og næringsstoffer og blokkerer passasjen fra lenger ned i roten. I begge tilfeller gir plutselig hengende ledetråd at problemene finnes der nede.

Stress


Shock bremser åndedrett som hjelper organismer unngå skade; daylilies henge ned når de går inn i sjokk. Under divisjon eller transplanterer, planter reagerer på stress ved hengende inntil deres redusert rot overflaten kan støtte løvverk; beskjæring fans og vanning dypt i flere dager reduserer transplantasjon sjokk. Sene våren fryser, spesielt når daylilies nyte vinteren ly av plast og landskapet klut, sjokk anbud vekst og kan føre hengende; fjerner deksler i svært tidlig på våren toughens løvverk naturlig. Plutselige kraftig regnvær etter en lang tørr spell skape et sjokk tilstand som kalles scape blast på grenene som bærer blomster. Scape blast forårsaker indre vev for å knuse og scapes å falle over, en tilstand ofte reduseres ved vanning planter i varmt eller tørt vær.