Hovudside

Urter som vokser i Tiers Rundt en Stalk

by Walther

Urter som vokser i Tiers Rundt en Stalk

Identifisere urter funnet vokser i hagen din eller hagen kan være vanskelig, som mange er små urteaktige planter med grønne ovale blader og lignende hvit eller rosa til lilla blomster. En måte å begynne å skille en type urt fra en annen er å undersøke mønster der bladene er plassert på stilkene. Urter som vokser i lag rundt en stengel omfatter vanlige kulinariske urter og medisinvillblomster.

Mints


Mynte, eller Mentha arter, er en familie av kulinariske urter identifisert av stammer som er firkantet i tverrsnitt, blader som vokser i par lagdelt langs en sentral stilk og en særegen duft når bladene knuses. Mint kan også bli identifisert av sin aggressive voksende vane. Spredning av røtter og horisontale løpere, er mynte vanligvis finner i store flekker med mindre det har blitt corralled av sunkne beholdere i en hage. Mynte arter og sorter inkluderer peppermynte, peppermynte, sjokolade mint og appelsin mynte varianter. Pennyroyal og korsikanske mint har en lavere vekst, matlike profil, og bladet lagene kan være mindre tydelig på disse variantene.

Sitronmelisse, eller Melissa officinalis, er parfymert tungt med duften av sitron olje og kan brukes frisk eller tørket i te og matlaging. Sin likhet til mynte i utseende og voksende vaner - og i aggressivitet - sette det samme plantefamilie, men dens duft gjør skille den fra Mentha arter ganske enkle.

Bee Balm


Bee balsam, eller Monarda Didyma, er en høy blomstring te urt. Selv dverg sortar er tilgjengelige, mest hage og ville varianter vokse 2 til 4 meter høy, med store sammenkoblede blader fordelt i klasser 2 til 5 inches fra hverandre rundt en solid stengel, ender i et fyrverkeri formet blomst hode i nyanser fra blek lavendel til dypeste burgunder.

Heal-All og boneset


To wild medisinske urter, helbrede alle og boneset, vokse med blader i nivåer rundt en stamme, men de to anleggene er lett skilles fra hverandre. Helbrede alle, eller Prunella vulgaris, er en lavtvoksende bunndekkende med kjøttfulle lilla blomst hoder. Ofte funnet i plener og åpne enger, helbrede-alle bladene vokser i motsatte par på korte stilker av hoved stilken. Boneset, eller Eupatorium perfoliatum, vokser 2 til 4 meter høy i fuktige omgivelser og bærer terminal klynger av hvite blomster fra midtsommer til høsten. Boneset blader vokse i tilkoblede parene som sluker de viktigste stammen. Boneset kan finnes rundt gamle gårder, som det ble mye brukt til å bekjempe influensa og andre feber i det 19. århundre, i henhold til Kentucky State University Extension.

Valerian


Vendelrot, eller Valeriana officinalis, er en urt som selv-frø, samt etterveksten fra bakken opp på fjorårets root lager hver vår. Valerian vokser 3 til 5 meter høy hver sommer på en tykk, men hul viktigste stammen. Dets sammensatte blader vokse i hvirvler rundt den sentrale stilken. Vendelrot te og ekstrakter fra vendelrot røtter blir brukt som medisin te og milde beroligende midler, ifølge Purdue University Horticultural avdeling. Anlegget er også dyrket som pryd i hytte og urtehager for sin slående høye utseende og den hvite til svakt rosa blomst hoder.