Hovudside

Hvordan bryte betong rundt en Drain

by Walther

Hvordan bryte betong rundt en Drain

Gulvavløp er vanligvis installert før betongen helles på gulvet fordi de er ment å være fast inventar. Gulvavløp er sjelden erstattet, men det kan være tider når du trenger å fjerne avløp. Betongplaten rundt sluket måtte bli brutt i stykker før avløpet kan trekkes ut. Å vite den riktige måten å bryte betong kan spare deg hodepine.

Bruksanvisning


•  Tegn en firkantet omriss av området rundt sluket som må kuttes, ved hjelp av en tusjpenn. Skjær langs omrisset med en jeksel utstyrt med en tørr snitt diamantskive for å gi betongen en ren kant.

•  Kutt betong både vertikalt og horisontalt omtrent en tomme vekk fra kanten av sluket å dele omrisset i fire seksjoner. Bryt konkret utgangspunkt i en del ved hjelp av en liten jack hammer utstyrt med en breaking meisel. Start med å bryte et hull, og deretter forstørre hullet mens du går dypere med hver passering før du har penetrert skive.

•  Fjern biter av betong som du avanserer. Fortsett å bryte betong i neste avsnitt, deretter gjenta prosessen til all betongen i hver seksjon har blitt ødelagt og fjernet.

Tips og advarsler


  • Bruk hansker og vernebriller for å beskytte dine hender og øyne.
  • Ved hjelp av en jeksel er en farlig oppgave. Spør en erfaren person til å skjære betong for deg hvis du ikke har erfaring i å håndtere en jeksel.
  • Sjekk bygningen eller huset planer for alt vann eller kraftledninger som går under betongen du har tenkt å bryte.