Hovudside

Hvordan å høste Bell Pepper Seeds

by Walther

Paprika er noen av de vanligste paprika dyrkes fordi de brukes i utallige retter og nytes i mange kjøkkener rundt om i verden. Disse paprika finnes vanligvis i farger som rødt, grønt, gult og oransje, og du kan finne det du ønsker å høste frøene av en spesielt vellykket avling. Ved å vite når man skal plukke paprika og hvordan man skal håndtere frøene, kan du nyte hjemmelaget paprika.

Bruksanvisning


•  Vent til dine paprika har fullt modnet før du plukker dem for frøene. Gjør dette ved å vente til slutten av vokse sesongen (før den første frosten) og deretter velge sunne jakt klokkene som viser fargen, for eksempel rødt eller gult, at de er ment å være. Hvis du ikke vente, er paprika kommer til å være altfor umoden og ikke produsere levedyktige frø.

•  Skjær i bunnen av paprika av med en kniv for å eksponere den kjøttfulle kjegleformen som holder frøene innsiden. Fortsett å bruke kniven for å løsne ribbeina (vanligvis tre) som fester kjegle til pepper og deretter bruke fingrene til å holde toppen av kjeglen og dra det forsiktig ut.

•  Plasser et papirhåndkle ned og bruke kniv for å skrape av frøene som omgir kjeglen. Når du er ferdig, inspisere frøene og rens bort kjegle rusk som kan fortsatt være festet.

•  Plasser paprika frø på en tallerken og legg dem i en varm, tørr område, for eksempel over en radiator, for å la dem tørke i noen dager. Slå frøene hver par dager for å la fuktigheten fordampe jevnt fra begge sider av frø.

•  Etikett en konvolutt til å identifisere paprika og legg frøene inni. Bruk en plastboks beholder med lokk for å forsegle denne konvolutten inne og deretter plassere beholderen inne i en fryser før du ønsker å bruke dine høstes bell pepper frø. Kulden av fryseren gjør at frøene for dvalemodus og beholde sin energi inntil nødvendig.

Tips og advarsler


  • Hvis den første frosten er ventet før paprika er klar til å høstes, flytte anlegget til et kjølig og tørt område hvor de kan fullføre modning.