Hovudside

Hvordan identifisere Roses & Floribunda

by Walther

Roser og floribunda er både vakre blomster som beruse med duft og farge hver vår og sommer. Floribunda omfatter flere forskjellige blomsterarter, inkludert floribunda steg i sin familie. Floribunda kan ligne en hyasint, en krabbe epletre blomstrer, eller til og med en iris. Roser kan være stor og fet, eller lekker og flerfarget. Roser generelt, fylle ut i midten av sommeren, har sin sterke frodig løvverk fall i oktober. Floribundas, inkludert floribunda rose, men er evergreens, holde sitt løvverk året, selv etter deres blomstrer har falt.

Bruksanvisning


•  Observer blomst størrelse. Wisteria floribunda har en blomst som er liten, nesten en tomme i diameter, men det er gruppert blant 40 eller 50 andre, noe som gjør blomst vises veldig stor som en hyasint stengel. Den floribunda rose er større enn den blåregn, og én enkelt blomst dominerer hver stilk. Disse blomstrer er nærmere fire inches i diameter. Skriv ned dine funn for senere bruk.

•  Inspiser stilen på blomst. Masdevalia Floribunda er en slank blomst som ser ut til å vikle rundt slutten av stammen. Rodanthe floribunda ser ut til å ligne en tusenfryd eller valmue, med en stor og lys gul senter som spretter ut av de hvite, skarpe små kronblader. Havfruen rose har fem delikate kronblader som er åpne overfor i motsetning til innpakket eller cupped som dronning Annes tjue-eller-flere kronblader. Skriv ned dine funn gang.

•  Føl løvverk og gjøre oppmerksom på bladet stil. Malus floribunda har tynt spredt lyse grønne blader som er nesten avrundet, omgitt av den store klyngen av blomster. Stephanotis floribuda har store, mørkegrønne blader som er formet som en slank oval. De er tykkere enn Malus løvverk. Den bekymringsløse rart rose har dype grønne blader som er dråpeformet, og er større enn de enkelte av rosens kronblader selv.

•  Mål høyden og bredden av bush. Champlain rose er en solid busk som kan vokse fem på seks meter bred og tre til fire meter høy, mens den blanc double de Coubert rose vil holde en slankere form og nå syv meter. Wisteria floribunda klatrer på sine omgivelser, noe som gjør det til en vinranke-lignende bush. Wisteria høyde er nesten uendelig med riktig beskjæring. Acacia floribunda kan nå høyder på 60 meter, men er mer vanlig som en liten dekorativ treet rundt 25 meter høy.

Tips og advarsler


  • Ta bilder av blomster i full blomst, samt bladverket og knopper som de begynner å dannes, vil gi deg en bedre sjanse til å identifisere rose eller floribunda.
  • Bruk hansker mens rote gjennom rosebusker eller floribunda anlegget. Insekter og edderkopper kan ligge på lur i områder der lyset er minimal, og kan utgjøre en trussel mot dine utsatte hender. Tykke hansker er best for torner rosebusken.