Hovudside

Hvordan Grow Roses i Pacific Northwest

by Walther

Hvordan Grow Roses i Pacific Northwest

Pacific Northwest Regionen omfatter delstatene Idaho, Washington, de fleste av Oregon og deler av Montana og Wyoming. Dette området dekker US Department of Agriculture hardførhet sone 8, på kysten, til sone 5 lenger inn i landet. Voksende roser i kaldere regioner kan være utfordrende, men ikke umulig hvis du tar deg tid til å velge de mest hardføre roser for ditt område. Med det riktige stedet og rutine omsorg, vil rosene blomstrer vakkert.

Bruksanvisning


•  Plasser roser i et område av landskapet med seks til åtte timer med sø Voksende roser i et åpent område som er utsatt for sollys fra morgen til kveld vil ikke gi dem for mye sol med skydekke og nordlige breddegrad av området, i henhold til Olympia Rose Society. Roser foretrekker godt drenert, fuktig, sandholdig leirjord og beskyttelse mot vind i Pacific Northwest, spesielt langs kysten.

•  Test jorda for næringsstoffer og pH-verdier. Roser trenger litt sur til nøytral pH. Den beste jorda pH for å dyrke roser i fossen mellom 6,4 og 7,0, ifølge Spokane Rose Society. Pakkene er tilgjengelig på barnehager, hagesenter eller det lokale Extension service.

•  Bryt opp jord med en rototiller 6 til 12 inches dyp. Bland alderen husdyrgjødsel eller kompost halvt om halvt med jord i sengen eller med jord fra individuelle planting hull. Tilsett 1 kopp dolomitt kalk til jord av enkelthull eller følg instruksjonene på pakken for å legge kalk til rose senger.

•  Fjern koder og innpakning fra anlegget. Fyll en stor bøtte med vann og suge bare rot roser i flere timer før planting. Sette potteroser i bøtte fortsatt i sin container for å suge eller vann det med slangen til roten ballen er helt fuktig hele veien gjennom. Trim ødelagte eller skadede røtter og stokker.

•  Grav et hull 18 til 24 inches dyp og bred for bare rot roser og 18 inches dyp og bred for potteroser. Danner en avrundet kjegle av jord i bunnen av hullet med endret jord stamping den fast for bare rot bare. Plassere anlegget i hullet drapering røttene rundt kjeglen. Fjern forsiktig container fra potteroser uten å forstyrre roten ballen. Sett knoppen union ved bunnen av stammen 2 til 4 inches under overflaten av jorden for begge steg typer.

•  Fyll hullet halvveis med endret jord, deretter med vann og la det renne. Tilsett resten av den endrede jord og tamp ned lett. Beskjære alle steg typer tilbake til det første paret av sterkeste knopper. Vann jord inntil grundig fuktig.

•  Form en haug med jord rundt bunnen av rosen og dekke bunnen 6 til 12 inches av stammen. Ta av jordvern nøye når dagtid lufttemperaturen er over 20 grader Fahrenheit og rosene begynner å vokse.

•  Spre en 2- til 5-tommers lag av mulch etter temperaturer har varmet opp i løpet av våren. Bruk tre bark, grov kompost eller gran bark kompost for å beholde fuktigheten i jordsmonnet og hindre vekst av ugress.

•  Vann roser i Pacific Northwest hver fem til syv dager i løpet av våren og hver to til tre dager i løpet av sommeren, før du skjærer tilbake til fem til syv dager i høst. Om vinteren vann dem en gang hver fire til seks uker bare hvis bakken ikke er frosset eller snøen er på bakken. Fukte jorda 12 til 18 inches dyp for å nå røttene.

•  Gjødsle buskroser med en halv kopp generelt rose gjødsel som 10-10-10 eller 16-16-16 våren like knoppene begynner å bryte, vanligvis midten av april til mai. Bruk en kopp for klatring roser. Mate miniatyr roser gjødsel på halv styrke. Følg anvisningen på pakken for ytterligere feedings hver fire til seks uker, og endte i slutten av august eller begynnelsen av september langs Pacific Northwest kysten i sone 8. Stopp gjødsle rosene ved midten til slutten av juli i sone 5.

•  Beskjær alle typer roser mellom begynnelsen av mars og begynnelsen av mai, når knoppene begynner å hovne opp, bortsett Ramblers, gammel hage og arts roser, som er beskjæres om sommeren når de er ferdig med blomstringen. Fjern syk, døde og skadet tre fra enhver rose plante gjennom hele året. Trim canes vokser over midten av anlegget, noe mindre enn en blyant, og svake stokker. Trekk ned kraftig for å fjerne suckers ved basen i stedet kutte dem av.