Hovudside

Om Beskjæring Roses

by Walther

Om Beskjæring Roses

Roser er ganske lett å ta vare på. Med en liten bit av riktig beskjæring på riktig tid, mat og vann, har du en vakker kreasjon. Mens beskjæring, hvis du tabbe opp og det kommer ut i en merkelig form, kan du fikse det neste gang. Anlegget vil vokse tilbake.

Betydning


Beskjæring er en viktig del av rose omsorg, ikke bare fordi du tar av de døde blomstene, men også fordi riktig beskjæring er nødvendig for helsen til bush. Riktig beskjæring øker også antall roser.

Typer


Floribunda roser er en busk, og i stedet for separate blomster, de vokser i klynger. Det kan være så få som tre eller så mange som 15 roser i hver klynge.

Hybrid te roser er en av de eldste og mest populære. De har en eneste rose på hver stilk.

Grandiflora er en kombinasjon av Froribunda og hybrid. Det vokser høyt som en hybrid, opp til 6 meter, og har klynger som Floribunda, men klyngene er hybrider, ikke Floribunda stil.

Klatreroser er de du ser på trellises eller langs et gjerde. De har korte stilker på lange stokker og hundrevis av blomster når de når full høyde.

Tre roser er vakre, men de er de mest følsomme for den kalde vintre. De ble utviklet av en serie av pode en rot til en lang stamme og deretter pode en rosebusk på toppen av det.

Tidsramme


Vent til faren for frost er over i slutten av våren. Hvis du beskjærer en rosebusk og deretter en frost treff, vil den åpne kutt la frost å gå inn og føre til alvorlig skade. Hvis du bor i den nordlige soner, beskjære roser vei tilbake i slutten av høsten og dekker det som er igjen for vinteren beskyttelse. Den kalde vinden kan bryte av de større vekster, vil frost inn i anlegget, og du vil sannsynligvis miste den.

Spesifikasjoner


Floribunda roser bør beskjæres tilbake til de siste tre eller fire knopper fra basen i løpet av sitt første våren i bakken. Deretter hver vår, kuttet ut alle grenene som ser mindre solid. De sterkere grener bør kun beskjæres lett. I løpet av sesongen, beskjære ny vekst veldig lett og den eldre, hardere vekst mer aggressivt.

Hybrid te roser og Grandiflora skal ha all den skadede vekst beskjæres av. Fjerne noen av suckers, de vekster som kommer fra røttene av plantene. De vil bare ta bort styrke fra rosene. Hold bare den grøn sunn vekst og skjær dem tilbake til ca 12 til 24 inches.

Klatreroser bør ikke beskjæres i løpet av sitt første år. I det andre året, holde rundt fem av de beste skuddene og skjær dem ned så de er bare 3 til 4 meter høy. I sitt tredje år, avskåret ca 1/3 av høyden på vekst. Deretter kuttet av alle de døde og alvorlig skadet vekst hver vår og klipp den resterende tilbake med 1/3.

Tre roser bør kun beskjæres på toppen pode, aldri de to nederste. Følg instruksjonene for beskjæring den spesifikke rose som utgjør toppen av treet.

Betraktninger


Bruke riktig verktøy og sørge for at de er skarpe. Du trenger for å lage rene kutt. Du vil ikke bare få en bedre kutt, men det vil være lettere på hendene også. Kjøp deg et par av bypass beskjæringssakser. De gjør de reneste kutt. For tykkere vekst, bruke et par bypass loopers med lange håndtak. De lange håndtak gir deg mer kraft, som du trenger for store ting. Hvis det er virkelig gamle, tøff vekst, kan det hende du trenger en beskjæring sag. I tillegg bære et par gode hagehansker.