Hovudside

Hvor raskt Do Sturgeon vokser?

by Walther

Sturgeon er dagens dinosaurer, og de er de mest primitive av de benete fisker. Fiskeribiologer anslår deres tilstedeværelse går så langt tilbake som 200 millioner år. Over hele verden, er 26 arter av stør kjent for å eksistere. Noen av de mer kjente varianter i Nord-Amerika inkluderer hvit og grønn stør, som lever i kyst elvene i vest, blek i Mississippi og Missouri Rivers, innsjø stør i Great Lakes og shortnose stør langs østkysten.

Young Fish


De fleste stør arter ha rask vekst i løpet av sine tidlige år, vanligvis mellom 4 og 9 år, avhengig av art. California Department of Fish and Game rapporterer at hvit stør vokse til en 12-tommers gaffellengde i løpet av sitt første år, og nå en 46-tommers gaffellengde av den tiden de er 9 til 16 år gammel. Gaffellengde er måling fra spissen av nesen til gaffelen av halefinnen.

Moden Sturgeon


Ulike stør arter modnes på ulike alderstrinn. Alder ved kjønnsmodning er også påvirket av miljøforhold. Etter den første vekstspurten i løpet av de første årene, hvit stør vokse omtrent 1 til 2 1/2 inches årlig. Environmental Protection Agency sier at blek stør vokse ca 4 inches per år mellom 5 og 10. Shortnose stør er en mindre arter ordnede, og disse fiskene nå en moden gaffellengde 17 til 21 inches, men breddegraden til vannet de bor påvirker deres rate av å nå modenhet.

Vanntemperaturer


Raskere vekst skjer når vanntemperaturen er på 68 F mot 59 F, i henhold til California Department of Fish and Game, men økende temperaturer til 77 har liten innvirkning på veksten. NOAA Fiskeridirektoratet beskriver forsinket forfall aldre i nordlige klima versus sørlige strøk, i stor grad et resultat av vanntemperaturer. Mens shortnose stør modne på 2 til 3 år i Georgia elver, har de ikke nå modne gaffellengder inntil alderen 10 til 11 i kanadiske farvann.

Maksimal Lengder og Ages


Alle stør arter kan bli veldig stor. Selv shortnose arter kan nå nesten fem meter lang og veie opptil 50 kg. Ved en lengde på mer enn 20 meter, og en estimert vekt på omtrent 1300 kg., Vil en shortnose bli overskygget ved siden av det største hvitt stør. Fisken blir langlivet også. Blek stør levende rundt 40 år eller så, mens kvinnelige shortnose oppnå ca 67 år. Hvit stør, men kan leve over 100 år.