Hovudside

Døende furutrær med Holes

by Walther

Døende furutrær med Holes

Furutrær har hatt en tøff tid for det siste. Varmere temperaturer har tillatt furu biller for å overleve og trives, og drepte mer enn 4 millioner hektar med skog i Wyoming og Colorado alene. Furu wilt, spres med sawyer bille, har desimert skoger i Japan og drepte trær i USA. Slik insekt aktivitet på trær oppfordrer også hakkespett skade. Noen fugler også lever av furu avleiringer fra trær og bore hull i stammen. Undersøk dine trær tett for å finne ut hvorfor de er døende, og du fremdeles kan være i stand til å redde nabotrær.

Sawyer Beetle


Larver for Sawyer biller mate på innsiden bark av furutrær og la store, 1/4-tommers diameter utgangshull når de dukker opp. Det er vanligvis ikke hullene selv som dreper en furu, men heller furu wilt sykdom. Sawyer biller bære furu wilt nematode og spre den til nye trær. Den nematode, i sin tur, ødelegger epitelceller og harpikskanaler i mottakelige trær. Hvis forholdene ligger til rette, kan nematoder raskt søke yteveden av hele treet. Dette hindrer treets karsystemet, ofte drepe treet i løpet av noen uker. Siden det er ingen kur for furu wilt sykdom, huseiere oppfordres til å fjerne infiserte trær. Unngå å plante ikke-innfødte varianter som Scotch furu og østerrikske furu i områder med varme somre, som disse trærne er spesielt utsatt for sykdommen.

Terpentin Beetle


Både røde og sorte varianter av terpentin bille føre til lignende typer skader. Billene er tiltrukket av trær av lukten av frisk harpiks, ofte tydelig når et tre er skadet. De første tegnene på en bille angrep er vanligvis pitch slanger - myke, popcorn-formet gobs av harpiks blandet med fin sagflis. Inngangen hullet, ca 1/4 cm i diameter, ligger rett i midten av banen tube. En sunn treet tåler en mindre angrep, men alvorlige infeksjoner kan dempes med et plantevernmiddel søknad. Hindre trær fra å bli skadet eller ødelagt i første omgang er et viktig steg i å håndtere denne pest.

Mountain Pine Beetle


Mountain pine biller har desimert millioner av hektar med skog i det vestlige USA. I likhet med terpentin biller, de produserer bek rør med et hull oppføring i midten. Du kan bekrefte et angrep ved å fjerne noen bark med en øks og leter etter biller, larver eller blå-farget tre. Blå-farget tre er et symptom på en soppinfeksjon som billene spre seg til trær. Det er ingen merket sprøytemidler for bruk på fjellet furu biller når de har infisert et tre. Trær som har blitt angrepet vanligvis dø. Anvende forebyggende spray som inneholder carbaryl kan frastøte angripe biller.

Southern Pine Beetle


Sørlige furu biller hule i trær hvor hunnen legger sine egg. Etter klekking, larvene lever på treets bark, slik at S-formet mønstre på den indre bark. Galleriene omgi hele treet. Billene også bære den blå-grønn sopp som forstyrrer et tre karsystemet. Kombinasjonen av girdling og vaskulære forstyrrelser kan drepe et furutre i så lite som åtte uker. Pitch rør og utgangshull signaliserer et angrep. Slike berørte pines bør ødelegges. Altfor tykke bestand av furu bør tynnes, fordi billen er trukket til tettpakket, eldre trær.

Bird Damage


Hakkespetter ofte lever av barkbiller og larver. Den gul-bellied Sapsucker, et medlem av hakkespett familien, spiser også treet sap. Borer rader med rektangulære, grunne hull i badebukser for å få saft og insekter. Selv hakkespetter er vanskelig å ta motet fra noen huseiere har suksess med å pakke badebukser løst i burlap eller netting. Mesteparten av tiden hakkespett skaden er mindre nok at treet overlever.