Hovudside

Planer om å gjøre en Arbor

by Walther

En bakgård arbor er attraktiv og rolig, men kan være dyrt å kjøpe. Bygge en arbor er ikke komplisert, men det tar tid og krefter. En viktig ting å huske på er å bruke råte-resistente tre, så lysthus fortsatt nyttig og vakkert i mange år framover.

Materialer


På en lokal byggevarebutikken kjøpe fire fire av fire innlegg som er 10 meter i lengde, to 2 x 6 bjelker som er 8 meter i lengde, og en to av seks som er 12 meter i lengde (dette vil gjøre korset bukseseler som er nødvendig). Tolv 2 av 2s er nødvendig for å lage fire vertikaler og åtte lameller. Disse må være 6 meter i lengde. Kjøpe en 4 av 4 gitter ark, og klippe det til 3 meter med 4 meter. Fire dekorative hjørnetannregulering er nødvendig sammen med bolter, muttere, skiver, galvanisert etterslep skruer med skiver, terrassebord eller rustfritt stålskruer, og utvendig beis eller maling.

Sette en Arbor Sammen


Danner et rektangel fem meter med 4 meter ved å grave hull til innlegg. Hakk innleggene og plassere dem i bakken og justere høyden slik at de er på nivå med hverandre. Tamp ned i jorden for å holde dem på plass. Plasser bjelker i hakkene og sørge for at de er sentrert. Bolt bjelkene på plass. Skjær kryss bukseseler, og ved hjelp hylseskruene, fest dem på plass. Det bør være to kryss bukseseler på toppen av innleggene, og den tredje festes på motsatt side av benken. Det bør være omtrent 12 inches fra bakken. Skjær gitteret støtter så det er en tettsittende passform i mellom stengene. Fest den ved å bore pilothull som er vinklet, så kjøre i skruer som er tre inches i lengde. Gitterpanelet bør også bli kuttet for å passe, og kan festes ved hjelp av en 1/4-tommers skruer. Et strøm gjæringssag eller sirkelsag kan brukes til å kutte en dekorativ slutten på to av to vertikaler og lameller. Fest de fire vertikaler inne i kryss bukseseler ved hjelp av 3-tommers skruer. Fest de åtte lamellene til toppen av bjelkene. Sette dekorative hjørner på plass ved hjelp av skruer. Fullføre prosjektet med en god utvendig beis eller maling.

Tips


Hvis planene er å legge forholdene til arbor gulvet, gjør dette bare etter å ha stilt innleggene på plass. Dette gir en hard overflate hvor det er lettere å måle. Det kan være lettere å sette innlegg i sted som ikke er laftet. Tamp jord ned rundt dem, og deretter klippe dem til ønsket høyde. Når de er kuttet, gjøre de nødvendige hakkene.