Hovudside

Mine Elm Bonsai bladene er å snu Gul

by Walther

Mine Elm Bonsai bladene er å snu Gul

Dyrkere ofte kan få en god følelse av sine plantenes generelle helse ved å se på bladene; dette er sant med alm bonsai, en slekt som omfatter ca 45 arter. Gulfarging av bladene kan være en tidlig indikasjon på et helseproblem og vanligvis krever inngrep fra dyrker. Gule blader som oftest er indikativ for en sopp eller bakterier, men kan også være forbundet med vanning eller ernærings problemer. Hvis adressert tidlig, vil behandling for skadedyr eller justering ernæring returnere bonsai til sin sunne tilstand.

Chlorosis


Chlorosis er en ganske vanlig årsak til gulning blader i store deler av USA. Det er et abiotiske sykdom, noe som betyr at det ikke er forårsaket av en levende organisme, slik som en sopp eller skadedyr. I stedet er redusert klorofyll produksjon skylden. Klorofyll er materialet som gjør bladene grønne og fremmer anvendelse av sollys for produksjon av energi og mat. Når disse prosessene er avbrutt, lider blad helse. En jernmangel er den vanligste årsaken, og kan korrigeres ved å blande en jern supplement i jorda. Chlorosis oftest presenterer med bladene dreie gul-grønn farge. Disse bladene vil bli mer gul dersom behandling ikke er brukt. Hvis venstre ubehandlet, de fleste bonsais vil begynne å visne, blir brune og dø av. Når på dette stadiet, vil sykdommen føre til vekst for å stoppe og grener vil dø.

Mineralmangel


Den alm bonsai, som andre trær, krever et minimum av 16 vitaminer og mineraler for å vokse ordentlig og opprettholde generelle helse. Blant de mest utbredte er jern, nitrogen og magnesium, så vel som spor av mangan og bor. Hvis treet ikke mottar disse elementer naturligvis i jorden, må dyrkeren legge dem med kosttilskudd. Tidlige symptomer på mineral eller vitamin mangel omfatter blad gulning, som vil bli verre hvis problemet ikke er adressert. Skyggen og type gulning varierer ofte avhengig av hvilket mineral mangler. Nitrogenmangelfull blader, for eksempel, slår en flekkete gul, mens magnesiummangel ofte presenterer med gul-tipped blader.

Insekter


Bladlus er en felles hage skadedyr finnes i nesten hver region av USA. Nøkkelen til å behandle for disse skadedyr er å starte så tidlig som mulig. De lengre dyrkere holde ut på behandling, desto vanskeligere er det å bli kvitt dem. Bladlus mate primært på unge trær og raskt vil skade ny vekst. En tidlig indikasjon på bladlus er curling og gulfarging av bladene. Behandle disse feilene med en insektmiddel spray, med fokus på undersiden av bladene. Bladlus er ganske spenstig, så mer enn ett program kan være nødvendig. Å kontrollere potensielle utbrudd, kan dyrkere bruke en insekt såpe i de første månedene av sommeren.

Root Rot


Rot råtne er en alvorlig treet sykdom forårsaket av en jord-borne sopp av Phytophthora variasjon. Riktig vanning og kontroll er viktig for å hindre skade og eventuell død av anlegget. Symptomene begynner vanligvis i barken, som vil vise mørke brune flekker og til slutt bli tørre og sprukne. Hvis venstre ubehandlet, vil sopp flytte opp treet til later gul og slipp. Rot råtne er mest utbredt i perioder med ekstrem nedbør, siden soppen trives i fuktighet. Dyrkere bør arbeide for å forebygge problemer ved å rense opp vissent løv og grener og beskjæring bort nederste greinene etter behov. Gjelder forebyggende soppdreper når soppen er identifisert, og på nytt om nødvendig neste vår slik at infeksjonen ikke kommer tilbake.