Hovudside

Hva betyr det når en Plant siger ned?

by Walther

Hva betyr det når en Plant siger ned?

Å finne ut hvorfor anlegget er droopy er utfordrende, og ofte en usunn plante kan ha mer enn én grunn for sin visnet utseende. Men hvis du følger nøye med, vil anlegget gi tegn som vil hjelpe deg å diagnostisere problemet. Jo før problemet er utbedret, jo bedre er sjansen for at anlegget vil komme tilbake til levende helse.

Vann


Selv om mangel på vann er ofte skylden for en plante hengende utseende, kan det motsatte være sant, fordi for mye vann fører også til en plante til vil. Unngå vanning anlegget ditt på en fastsatt plan. I stedet føler jorda for å finne ut om planten trenger vann. Selv om plantene varierer i deres behov for vann, vil de fleste trives hvis jorda tørker ut litt mellom vanning. Å teste jord, setter fingeren omtrent en tomme dypt ned i jorda. Hvis jorda føles fuktig, vente noen dager, og deretter vann når toppen av jorda føles tørr.

Rot


Sørge for at beholderen har minst ett dreneringshull i bunnen. Ellers blir vannmettet jord, og som et resultat, når ingen luft røttene. Røttene kveles og anlegget siger ned og kan til slutt dø. Mens alle planter er utsatt for råte, det skjer fort i visse planter, spesielt kaktus og andre sukkulenter som jade, kalanchoe eller sedum.

Rootbound


En rot-bundet anlegget er ute av stand til å absorbere fuktighet og næringsmidler, fordi røttene er så tett sammenpakket i beholderen. Mens droopiness er ett tegn på at en plante kan være root-bundet, det er andre pålitelige tegn. Potting jord av en rot-bundet plante kan hovne opp og stige en tomme eller to over den øverste kanten av beholderen. Dessuten kan du legge merke til at vannet renner rett gjennom potten og jorda blir tørr bare en dag eller to etter vanning. Du kan også se små røttene vokser gjennom dreneringshull. Repot anlegget i en beholder en eller to størrelser større.

Sollys


Plantene varierer i deres behov for sollys. Hvis et anlegg er hengende, men viser også flekker eller bladflekker, hvis kantene av bladene blir brune, eller hvis planten faller blader, kan anlegget bli utsatt for for mye sollys. I dette tilfellet, flytte anlegget lenger bort fra vinduet eller dekke vinduet med en ren gardin. Hvis anlegget ser hengende og spinkel og bladene er blek, kan planten trenger mer sollys. Et vindu med en sørlig eksponering gir den mest intense lyset, etterfulgt av øst og vest eksponeringer. Et vindu med Northern Exposure er bra for lite lys planter. Noen planter kan trenge ekstra lys fra en vokse lys eller fluorescerende pære, spesielt i vintermånedene.

Temperatur


Temperaturer som er for høyt eller for lavt kan forårsake en hengende plante. De fleste stueplanter trives i romtemperatur mellom 70 og 80 grader Fahrenheit i løpet av dagen, og ca 15 grader kaldere i løpet av natten. Beskytt plantene fra intens varme fra hvitevarer, oppvarming ventiler eller peis. Tilsvarende finner planter bort fra luftkondisjoneringsanlegg eller trekkfulle dører eller vinduer.

Insekter og sykdom


Inspisere anlegget ditt nøye for å finne ut om droopiness er forårsaket av et skadedyrproblem. Vanligvis er insekter sett på undersiden av bladene eller ved overgangen mellom stammen og bladene. Stueplanter er ofte plaget av sykdom - spesielt sopp sykdom, som også forårsaker brune flekker, flekker eller et pulveraktig utseende på bladene. En kommersiell soppdreper eller insektmiddel kan være nødvendig, men alltid lese etiketten og bruke slike produkter nøye. Planter hardt rammet av insekter eller sykdom kan trenge å bli ødelagt før problemet sprer seg til andre planter.