Hovudside

Feilsøking Pool Pump Problemer

by Walther

Feilsøking Pool Pump Problemer

Sammen med basseng eierskap og vedlikehold kommer et potensial for filtrer og pumpeproblemer. De vanligste problemene som oppstår med basseng filtreringssystemer innebærer rengjøring av filteret. Men noen ganger er det andre problemer som ikke kan løses av spylt filteret. I slike tilfeller må du innføre noen enkle feilsøking. Lære å feilsøke basseng filtreringssystem kan potensielt spare penger ved ikke å måtte ringe en profesjonell til å feilsøke det for deg.

Bruksanvisning


•  Evaluere pumpen plassering. Sørg for at pumpen og filtersystemet sitter på flat mark på et fast underlag. På grunn av de interne bevegelige pumpedeler, må pumpen plassert på en sikker base som en montering base (en valgfri del selges med pool-ordninger) eller en uteplass blokk. Ujevnt underlag eller en myk basis årsaker filter ustabilitet.

•  Føl bassengvannet returstrøm. Stikk hånden i bassenget på retur og avgjøre om returstrømmen er sterk eller svak. Hvis returstrømmen er svak, kan det bety et skittent filter, problemer med pumpen eller en hindring i filtreringssystem.

•  Les filtertrykkmåler. Filteret måleren hjelper å begrense kilden til en svak vannføring problem. Hvis nummeret på filteret måleren er høy (høy er definert som 8 til 10 poeng høyere enn da du sist rengjort filter), så vet du at problemet er i filterhuset. Rengjør eller spyle filteret å senke tallene på trykkmåleren.

•  Clear skimmer og pumpe kurver. Hvis det er for mange blader og rusk i noen av disse områdene, vil det hindre strømmen av vann fra bassenget i filtreringssystemer. Tømme ut disse kurvene for å se om de vannføring øker.

•  Kontroller stabiliteten av skovlhjulet. Impelleren er hjertet av bassenget pumpen. Den spinner impeller skaper vakuum som suger vann fra bassenget og skyver den inn i filteret. Hvis impelleren ikke er plant og spinning på et jevnt plan, kan det resultere i en svak vannreturstrømmen. For å teste løpehjulet, skru av filteret, åpne pumpen kurv lokket, fjern pumpen kurv og nå ned røret mot løpehjulet. Hvis du trykker på impeller og det wobbles, da impelleren må justeres eller reparasjon. Ta pumpen til en servicetekniker for å få den fikset.

•  Lytt til pumpemotoren. Hvis motoren din har plutselig blitt veldig høyt og gjør high-pitched sutre lyder eller sliping lyder, er det på tide å ta den til en tekniker for å få den reparert. Problemet kan være så enkelt som at motoren trenger smøring, eller så komplisert som å erstatte lagrene.

Tips og advarsler


  • Med mindre du er svært godt bevandret i den interne driften av et basseng pumpe, ikke forsøk å justere løpehjulet eller erstatte lagrene selv. Ta pumpen til en tekniker for å få den reparert.