Hovudside

Slik reparerer badekar kraner

by Walther

Slik reparerer badekar kraner

Reparere et badekar tappekran er ikke vanskelig jobb som det høres ut. Den viktigste del av utstyret inne i en kran kalles ventilstammen. Dette er den delen som er festet til kranen håndtaket. Som du rotere håndtaket, slår den stammen, som hever og senker en gummiskiven som kontrollerer strømmen av vann gjennom kranen. Disse ventil stammer kan noen ganger henge seg med kalsium eller andre sedimenter, noe som får dem til å slutte å virke. Gummiskivene på slutten, på samme måte, noen ganger kan rive eller rive. Reparere et badekar kranen selv er også en måte å spare penger i stedet for å bruke en rørlegger.

Bruksanvisning


•  Skjær av vannforsyningen for badekar hvor du skal reparere kranen. Du kan ha en vannforsyning cut-off for badekar på badet ditt et sted, kanskje bak et tilgangspanel. Hvis du har et eldre hus, se etter vann verktøyet boksen (vanligvis laget av betong) begravd i front yard i nærheten av gaten. Åpne dekselet til dette for å finne hovedvannavstengningsventil for huset ditt. Rotere denne ventilen i motsatt retning, er det for tiden å stenge av vannet.

•  Fjern skrukork dekselet på badekar kranen. Hetten er vanligvis forkledd som "Hot" og "kald" etiketter. Bruk en skrutrekker til å lirke lokket av, og fjern kranen skruen med en stjerneskrutrekker. Trekk kranen håndtaket av ventilspindelen ved å trekke den rett ut.

•  Se nøye på ventilspindelen. Du vil se to sekskantede nøtter. Fjern den første nøtt, pakkmutteren, ved å vri det mot klokken med skiftenøkkelen. Trekk mutteren av stammen. Fjern den andre mutteren, som er ventilspindelen, ved å dreie den mot urviseren, så vel. Trekk ventilspindelen ut av kontakten.

•  Undersøk ventilstammen. Bruk en stålbørste til å skrape bort eventuelle kalkavleiringer eller andre sedimenter. Drei ventilen over og se på gummiskiven som ligger på bunnen. Hvis det blir revet eller ødelagt, kan den repareres ved å fjerne skiven skruen med en skrutrekker. Sett på vaskemaskinen inn skruen og stram.

•  Bruk rørgjenge forbindelsen til gjengene på ventilstammen. Dette kan reparere mange badekar tappekran problemer, spesielt lekkasjer. Stram stammen i kontakten med skiftenøkkelen. Klem noen dråper av silikonfett på den lange delen av ventilspindelen. Dette vil bidra til å smøre kranen. Slip den pakkmutteren over stammen og stram.

•  Sett kranen håndtaket. Sett kranen skruen og stram. Trykk på kranen hetten tilbake på plass.

•  Gjenopprett vannforsyningen. Åpne kranen i karet. Sjekk for forsvarlig drift.

Tips og advarsler


  • Du kan også bruke rørleggers tape i stedet for rør gjengefett.
  • Husk at ved å slå av ditt hjem vannledning i trinn 1, alle apparater og inventar i huset ditt som bruker vann, vasker, dusjer, vaskemaskiner og alt annet, vil også ha ingen vannforsyning.