Hovudside

Forskjellen mellom Balsam & Mulberry Trees

by Walther

Forskjellene mellom balsam gran (Abies balsameaolje) og hvilke typer morbær trær i Nord-Amerika - som tilhører slekten Morus - er tydelig og mange. Begge trærne er egnet for landskapsprosjekter innenfor deres voksende områder. Balsam er hensiktsmessig som et eksemplar treet; det er brukt mye som et juletre eller plantet for å skaffe mat og ly til dyreliv. Morbær trær generere spiselige frukter og kan tilpasse seg dårlig kvalitet nettsteder.

Geografi


Balsam fir er innfødt til mange nordlige delstater fra Minnesota østover til Maine. Den vokser så langt sør som deler av Pennsylvania og West Virginia og nordover gjennom store deler av Øst- og Sentral-Canada. Balsamer er kaldt hardfør til US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 3 og foretrekker å vokse i kaldt klima. Morbær trær mangler slik toleranse for kulde. Red morbær (Morus rubra) er innfødt til østlige delstatene, vokser i ekstreme sørlige Ontario, deretter sørover til Gulf of Mexico. Hvitmorbær (Morus alba), innført fra Kina, er en naturalisert arter i enkelte østlige stater og Pacific Northwest. Texas morbær (Morus microphylla) vokser i Texas og den sørvestlige regionen.

Størrelse


Balsam graner vokse mellom 50 og 60 meter høy, med badebukser opp til 18 inches bred. De tar på en tynn membran form, med sine kroner likner en spire. Den hvite morbær modnes til 40 fot, med en 12-tommers bred bagasjerommet. Texas morbær er mye mindre, økende til 20 fot og med badebukser bare 8 inches bred på det meste. Red morbær kan være så høye som 60 meter, med en mer åpen utseende enn den mer kompakt hvit morbær. Røde morbær badebukser noen ganger oppnå diameter på 24 inches.

Bladene


Disse trærne kunne ikke være lenger fra hverandre når det gjelder forskjellene i sine blader. Balsam graner er evergreens, med mørk og skinnende grønn, aromatiske nåler til en tomme lang. De morbær er løvtrær, Shedding sine blader om høsten. Blader av varierte former vises på samme treet, med noen besitter lapper og andre har ingen. I noen tilfeller går morbær ligner form av et barns vott. Mulberry løvverk slår nyanser av gult i høst.

Flere Forskjeller


Den balsam genererer resinous kjegler opp til 4 inches lang inneholder treets frø. Morbær trær produserer spiselige bær, med de av hvit morbær være krem ​​hvit, lilla, rosa eller rødt. Røde morbær bær er rødlig eller lilla-svart, det samme som de på Texas variasjon. Balsamer trenger sure og godt drenerende steder der å vokse, med en aversjon mot varmt vær og tørre forhold. Morbær trær er tolerante av tørke, forurensing og til og med eksponering for salt.