Hovudside

Slik installerer Barbed Wire Gjerder

by Walther

Slik installerer Barbed Wire Gjerder

Piggtråd gjerde er et vanlig syn i den vestlige delen av USA og i områder der husdyr er behov for å samles. Denne typen gjerder er mer økonomisk enn styret planke og fekting og vanligvis vil vare i flere tiår med bare små reparasjoner er nødvendig. Før du installerer piggtråd gjerder, er det viktig å ha alle de nødvendige verktøyene for hånden - spesielt en wire båre, som må brukes for å installere denne typen fekting.

Bruksanvisning


•  Mål nettstedet. Vanligvis er piggtråd gjerdestolper installert 6 til 8 meter fra hverandre. Selv om du kan gå lenger i mellom innleggene, er det ikke anbefalt, spesielt hvis du prøver å inneholde store husdyr. Marker hvor hvert innlegg vil gå og hvor hjørnestolpene vil bli. Siden trestolper kan være dyrt, vil mange Gård og bønder alternere annethvert innlegg med en stål post, eller bruke et mønster av to trestolper, en stålstolpe, to trestolper og så videre. Hjørnestolper må ha innlegg som er 2 meter unna på hver side, så ha dette i bakhodet når du legge ut din gjerdet.

•  Grav de stolpehull. Ved hjelp av en gjerdestolpe digger, grave ned til riktig dybde. Seks-fots trestolper trenger å bli begravet på minst 2 meter, og 8-fots trestolper trenger å bli gravlagt i minst 3 til 4 meter. Hold jorden ved siden av hullet du graver - vil du trenger det for å tamp i innleggene. Grave alle hullene som er nødvendig før du fortsetter. Stålstolper kan rett og slett bli banket på med en klubbe og bør banket i minst 2 meter dypt.

•  Plant innleggene. Plasser innlegget inn i hullet og pakk den løst smuss rundt det. Sørg for at det er pakket godt. Pound innlegget på med stor klubbe for å sikre at den sitter godt fast i bakken. Retamp jorda rundt innlegget om nødvendig. Gjenta med alle gjenværende innlegg.

•  Fest hjørnestolpene. Gjerde hjørner er svake punkter i et gjerde og bestemte hjørnestolper og bukseseler trenger å bli brukt. Hjørnestolper er vanligvis dobbelt så stor rundt som gjerdestolper. Jernbane bånd eller resirkulerte telefonstolper blir ofte brukt til dette formålet. Når hjørnestolpene er begravet og fast dyttes inn, plassere tre eller metall bukseseler mellom hjørnet innlegget og innleggene på hver side.

•  String og strekke piggtråd. De fleste piggtråd gjerder har minst tre rader med wire. For hester eller høyere dyr, er fire rader anbefales. Vikle den ene enden rundt første sving post og fest den med gjerde stifter (hamre disse inn med hammer). Deretter rulle ledningen til du når ditt andre hjørnet innlegg. Bruke ledning båre på hjørnet innlegget å trekke ledningen stramt til den er stram. Sikre denne enden av innpakning ledningen rundt innlegget og banket i gjerdet stifter. Kutt ledningen med gjerde kuttere og pakk den avskårne enden tilbake rundt gjerdet. Gjenta for hver rad.

•  Staple ledningen til dine øvrige innlegg. Pund hver rad med stifter inn hvert innlegg før du går videre til neste post. Gjenta til hele gjerdet har blitt festet til innleggene. Hvis du bruker stålstolpene, vil ledningen må være godt festet ved hjelp av gjerde tråd clippers stedet for å bli stiftes til innlegget.

•  Gjenta trinn 5 og 6 til beite eller verftet er helt inngjerdet på alle sider. Det er best å arbeide ene siden av det område som skal inngjerdet av gangen. Fekting et stort beite eller verksted kan ta dager, så vær forberedt på at dette skal være en lang prosjekt.