Hovudside

Slik reparerer PVC med glassfiber

by Walther

Slik reparerer PVC med glassfiber

Glassfiber er ofte brukt for reparasjoner eller forsterkning på materialer som plast, tre, metall, og selv isopor. Glassfiber vil hefte til nesten alle overflater så lenge overflaten er skikkelig forberedt og scuffed. For reparasjoner på PVC glassfiber fungerer bra, og hvis brukt riktig vil mest sannsynlig vare så lenge PVC gjør. Glassfiber blir påført i lag på tørr fiberglassmatte som er mettet med harpiks. Harpiksen er en meget tykk væske som krever en katalysator for å herde. Du kan finne glassfiber reparasjonssett med matten, harpiks, og katalysator på ditt lokale forsyne butikkene auto deler.

Bruksanvisning


•  Ta på vernebriller og male de skarpe kantene av den skadede PVC glatt ved hjelp av et fargestoff jeksel. Hvis det er en lav brudd, male den skadede PVC ut av midten av sprekken og gradvis avsmalner kantene. Lett slipe seks inches hele veien rundt skaden, være forsiktig med å gå dypt inn i PVC.

•  Tørk den skadede området rent ved hjelp av en fille og aceton.

•  Skjær tre lag med glassfiber matte ved hjelp av en barberhøvel kniv som fullstendig dekke skaden. Blant lag fjerdedel mindre enn den siste, slik at kantene av reparasjons er koniske og ikke avsatser.

•  Bland glassfiberharpiks sammen med katalysatoren i et lite bøtte. Bruk en tre røre pinne for å grundig blande harpiks.

•  Våt ut overflaten av reparasjoner med harpiksen ved hjelp av en fire-tommers filtrulle. Anvende den minste lag av matten først, med skaden direkte i midten av matten. Mette matte med filten roller og rulle ut eventuelle luftbobler som bruker en luft roller. Påfør de neste to lag følger samme prosess og la glassfiber kur før det er vanskelig og kjølig å ta på.

•  Sand glassfiber lapp med 100 sandpapir for å fjerne eventuelle BURS eller skarpe hårene på glassfiber.