Hovudside

Med Hva gjør du Gjødsle Boysenberries?

by Walther

Med Hva gjør du Gjødsle Boysenberries?

Den Boysenbær plante, en hybridisering av bringebær, Loganbær og bjørnebær planter, ble opprettet på midten av 1930-tallet, men senere forlatt av en bonde som heter Rudolph Boysen. En plante overlevde på sin fraflyttet gård, imidlertid, og ble oppdaget av Walter Knott og USDA agenten George Darrow. De tok planten tilbake til Knott er Berry Farm, hvor Knott videreutviklet anlegget og gjorde bær berømt.

Self-pollinerende som andre Bramble bær, foretrekker Boysenbær litt sur jord og krever jevnlig vanning, spesielt i tørt klima. Å produsere søte, saftige bær av din egen, må du huske å gjødsle plantene dine.

Nitrogen


Etterfylling av nitrogen --- som er avgjørende for veksten av løvverk --- er viktig fordi vann igler det ut av jorda. Noen planter produserer nitrogen og lade jorda med det (for eksempel belgfrukter); de fleste planter trekke nitrogen rett ut av jorda som sitt primære mat, så det er viktig å erstatte nitrogen regelmessig slik at boysenberries vil vokse frodige, grønne blader med å absorbere sollys nødvendig for fotosyntesen.

Fosfor


Fosfor stimulerer rotvekst. Bramble bær, for eksempel Boysenberries, bringebær og bjørnebær, har omfattende grunne rotsystemer som vil våren nye stengler og til slutt helt ny og separate anlegg. I tillegg akselererer fosfor modenhet i boysenberries, oppfordrer blomstring og produksjon av frukt --- i dette tilfellet bær. Vann ikke lekke fosfor fra jorda så raskt som det igler nitrogen, men du må fortsatt fylle jord med fosfor regelmessig. Planter elsker ting.

Kalium


Å holde plantene robust og sunn, være sikker på at de får nok kalium. Dette hjelper boysenberries tåle endringer i været og gjør dem mer motstandsdyktige mot sykdommer. Kalium gjør stilkene av plantene dine kraftigere ved shoring opp veggene i plantecellene. En utilstrekkelig nivå av kalium i jord vil føre til langsom plantevekst og gjøre deres stammer sprø og svak. Mens kalium forblir i jorda bedre enn nitrogen gjør, vil vannet fortsatt trekke den ut, så du må erstatte det som går tapt gjennom snylting samt gjennom anlegget absorpsjon.

Sporstoffer


Mindre elementer, som jern, sink, molybden, kobber, magnesium, bor og mangan, også hjelpe til i utviklingen og generell helse av boysenberries. De fleste jordarter mangler disse elementene eller inneholder for lite av dem, så pass på at gjødsel du velger inneholder dem alle.

Balansert gjødsel


Ulike planter krever ulike balanserer på næringsstoffer. Nesten alle gjødsel inneholder nitrogen, fosfor og kalium i varierende mengder. For boysenberries, velg en gjødsel med en 5-2-6 balanse (som betyr fem prosent nitrogen, 2 prosent fosfor og 6 prosent kalium). Mens nitrogen, fosfor og kalium utgjør bare 13 prosent av næringsstoffene i denne spesielle blanding, består av en kombinasjon av sporelementer (være sikker på at de omfatter jern, sink, molybden, kobber, magnesium, bor og mangan) og resten mai inneholde blod måltid, benmel og / eller leirjord. De fyllmaterialer bidrar til å fordele de næringsstoffene mer jevnt.