Hovudside

De beste plantene for en Flower Bed

by Walther

De beste plantene for en Flower Bed

De beste plantene i en hvilken som helst blomsterbedet er de som blomstrer i lange perioder i vekstsesongen, krever lite vedlikehold og utføre vakkert. Det er mye å spørre av en plante, men det er mange som vil gjøre alle tre. Med et godt utvalg av disse plantene gartnere vil ha mindre arbeid og kan bare lene seg tilbake og nyte utsikten.

Lavendel


Lavendel er en duftende flerårig urt som passer for enhver blomsterhage. Sin blomst spikes vare seks til åtte uker fra begynnelsen av juli til slutten av august. Det finnes mange varianter, men de mest hardføre er Hidcote og Munstead, som vokser så høye som 18 inches. Fjern de brukte blomster i høst og holde haugen i sjakk ved å fjerne gamle stammer tidlig på våren.

Mother-of-Timian


Mother-of-timian er en spredning urt hardfør nok til å bli tråkket på. Rosa og lilla blomster satt på et show fra juli og utover September. Disse plantene trenger ingen spesiell behandling, men gartnere kan trimme dem etter blomstring hvis de ønsker det.

Gypsophila


Flerårig Gypsophila, også kjent som babyens pust, vokser til 30 inches. Med sine små hvite blomster, og tilbyr et bølgende, mykgjørende effekt mot fargerike roser eller buskete lilla phlox. Denne planten dør tilbake til bakken i høst, når brukt blomster stilker bør fjernes.

Columbine


Columbine er en fargerik og bekymringsløs flerårig vokser til 2 meter på en sterk stilk. Det er en hardfør selv seeding blomst. Den blomstrer fra vår til midtsommer.

Krokus


Crocus er en av de første blomstene skal vises i løpet av våren, vokser 4 til 6 inches i høyden. Pærer bør plantes i høst på en 3-tommers dybde. Krokus vil spre seg og er egnet for blomst grenser, samt plen. Når plantet, er det vedlikeholdsfritt.

Delphiniums


Delphiniums er stauder som kan vokse til 5 meter. Plante dem mot baksiden av en seng slik at de ikke overmanne de mindre blomster. Delphiniums er tilgjengelig i en rekke farger, blomstrende i en lang periode i midtsommer. Fjern de brukte blomst hoder for en annen blomst på sensommeren.

Shasta Daisy


Shasta tusenfryd er en hardfør staude vokser til 3 meter. Det blomster for en lang periode i midtsommer med rikelig blomstrer. Shasta tusenfryd bør være koblet sammen med fargerike planter som delphiniums og sedum.

Phlox


Phlox er en annen enkel flerårig, økende til 3 meter. Det blomster i midtsommer, men hvis gartneren børster bort de brukte petals det vil fortsette å blomstre i September. Legg den i en luftig beliggenhet, ikke for nær andre planter. Velg snikende phlox for rock hager og grenser. Dette anlegget vil blomstre bare på våren.

Sedum


Sedum er en shrubby flerårig med rikelig lyse rosa blomster i midtsommer. Den har interesse etter blomstringen, som de brukte blomst hoder bli dypt rødbrun. Sedum vokser til 30 inches i de fleste steder. Å holde anlegget attraktivt, fjerne tørket blomst stammer sent i høst eller tidlig vinter.