Hovudside

Forskjellen mellom filtrert og destillert vann

by Walther

Forskjellen mellom filtrert og destillert vann

Du står i supermarkedet, vendt mot en vegg av vann på flaske og lurer på hva vilkårene på etikettene mener. To vanlige vann behandlingsmetoder, filtrering og destillasjon, å fjerne urenheter på forskjellige måter med forskjellige resultater.

Filtrert vann


Du kan kjøpe filtrert vann eller lage det hjemme med en filtrering pitcher eller system som kroker på vasken. Mest filtrert vann renner gjennom en karbon eller fiber filter, som skjermer ut faste stoffer, som jern, og dårlig lukt og smak, i henhold til North Carolina Cooperative Extension Service. Kullfiltre skjermen også ut bakterier. Fiberfiltre bruke en maskemateriale for å felle forurensninger, og kullfiltre er avhengige av selve elementet for å felle og nøytraliserer kontaminanter, sier forlengelses tjenesten.

Destillert Vann


Destillering går lenger enn filtrering, retur vann til en nesten perfekt tilstand, påpeker nettstedet North Carolina Extension ut. Prosessen tar ut alle mineraler og andre materialer i vannet, noe som gjør det mindre ønskelig for drikking, fordi en hvilken som helst smak går med forurensningene. Distillers koke vann, samle den resulterende damp og kondenserer det for tapping.

Bruksområder


Mye flaskevann kommer fra bekker eller kommunale vannsystemer, og tapperier gjøre det mer spiselig og trygt ved å filtrere det offensive eller farlige materialer for å fjerne, bemerker US Environmental Protection Agency. Destillert vann, men går vanligvis inn i bilbatterier, dampstrykejern og andre maskiner som krever mineral-fritt vann, ifølge North Carolina Extension Service.