Hovudside

Hvordan Grow urter innendørs i vinter

by Walther

Hvordan Grow urter innendørs i vinter

Friske urter legge en gourmet zing til supper, stuinger, salater og andre retter, men å kjøpe dem i en matbutikk kan være uoverkommelig dyrt, spesielt om vinteren når urtene blir ofte sendt inn fra veksthus eller varmere klima. Mange kokker i stedet velger å dyrke sine egne urter, for å spare penger og sikre optimal friskhet, og noen urter kan dyrkes innendørs året rundt. Voksende urter innendørs om vinteren er også en god motgift til sesongens dreariness for ivrige gartnere kløe for våren.

Bruksanvisning


•  Velg hvilke urter du ønsker å vokse. De fleste urter vokser godt i containere, men ikke alle av dem svært grasiøst over vinteren. Noen, som dill, er ettårige som vil dø av på slutten av sommeren uansett hva du gjør. Andre er biennaler, som har en levetid på to år, eller stauder, som vil leve i flere år. Noen gode valg å vokse innendørs i vinter inkluderer bay, merian, persille, duftende geranium, gressløk, mynte, rosmarin, vinter salt, oregano og salvie. Det kan være vanskelig å starte urter fra frø i høst eller vinter, så det beste alternativet er å enten kjøpe planter eller grave opp og transplantasjons urter fra hagen din utenfor.

•  Få beholdere for å sette dem i. Enhver container med god drenering vil gjøre, men terra cotta potter er et spesielt godt valg, siden leire tillater fuktighet å lufte. Bruk en høy kvalitet potting jord å dyrke sunne urter.

•  Velg en solrik vindu der du skal plassere dine urter. De fleste urter trenger minst 6 timer direkte sollys, pluss en ekstra 6 til 8 timer med indirekte lys, og om vinteren kan dette være vanskelig å gi. Hvis du kan, bruke et sørvendt vindu for eksponering maksimalt lys. Du må kanskje supplere med kunstig lys. Full-spektrum vokse lysene er best, men vanlig lysrør vil gjøre i en klemme. Sørg for å rotere urter hver noen dager slik at hver side får tilstrekkelig lys.

•  overvåke temperaturen. Urter gjør best med dagtemperaturer rundt 70 grader Fahrenheit og nattemperatur nærmere 55.

•  Don''t glemmer å vann. Avhengig av fuktighet i huset ditt, vil du trenger å vanne dine urter hver 2 til 4 dager. Jorda bør være jevnt fuktig, men ikke for våt.

•  Hvis du gjødsle, gjør det med måte. "Sulten" urter har en tendens til å ha mer flavorful blader. Et enkelt program av gjødsel eller plante mat i høst bør være nok til å bære deg gjennom vinteren.

•  Fjern og kast gule blader slik at anlegget ikke avfall noe energi å opprettholde dem. For maksimal smak, ikke la urter til blomst (klemme tilbake noen knopper som vises).

•  Bruk urter regelmessig. Ikke bare vil dette legge smak til hverdags matlaging, vil det oppmuntre dine urter for å fortsette å sette ut flere blader, slik at du vil ha en tilførsel av friske urter gjennom hele vinteren.