Hovudside

Kan Putting Isolasjon på Mine Heater Kanaler Årsak Mold og mugg?

by Walther

Isolerende varmekanalene forhindrer tap av energi på grunn av varmeledning. For å si det enklere, når en varmekanal har ingen isolasjon, det krever mer energi for å varme opp og kjøle et hjem så effektivt. Du kan kjøpe en varmekanal isolasjon fra hjemmet forbedring butikker, men før du kommer til å fungere, kan du ha noen bekymringer om potensialet for muggvekst.

Mugg og Kanaler


Mest duct arbeid består av tynne metallplater. Hvis fuktighet akkumuleres i kanalene, i kombinasjon med organiske materialer som jord, mugg og sopp kan begynne å vokse. Dette skjer vanligvis hvis kanal lider av noen form for lekkasje, eller hvis ekstremt skitne filtre presse skitt og støv gjennom systemet, men sjelden skjer i en veldrevet HVAC system. Legge isolasjon til kanalene øker ikke denne formen risiko.

Oppvarming Duct Isolasjon


Oppvarming kanalisolasjon er først og fremst en energisparende materiale. Siden mindre luft går tapt gjennom kanalene, varmer opp systemet og avkjøles mer effektivt med mindre energiforbruk. Oppvarming kanalisolasjon brytes direkte rundt kanalene som folie eller bobleplast, unntatt de fleste kanalisolasjonsprodukter består av glassfiber eller skum. Skum er motstandsdyktig mugg fordi den ikke holder vann, og glassfiber (men mer absorberende) inneholder ingen organiske materialer, slik at isolasjonsprodukter selv vil ikke bidra til muggvekst.

Fukt Bekymringer


Siden oppvarming kanalisolasjon hindrer tap av luft fra kanaler, naturligvis det også hindrer tap av fuktighet. Siden opphopning av fuktighet kan bidra til å forme vekst, reiser dette noen bekymringer. Når luft strømmer gjennom varmekanaler med større effektivitet, fuktigheten fordamper også lettere, så nok en gang, bør fuktigheten ikke bli et vedvarende problem, dersom et mer alvorlig problem eksisterer i systemet.

Finne Mold


Oppvarming kanalisolasjon kan forbedre effektiviteten til oppvarming og kjøling system uten å øke mold risiko. Men hvis du begynner å legge merke til den muggen lukten av mugg inni vents, eller hvis du lider mold relaterte systemer, som pustevansker eller luftveisinfeksjon med ingen synlig årsak, ringe en HVAC eller mugg utbedring ekspert for å undersøke systemet for lekkasjer. Problemet kan skyldes noe så enkelt som en kjølespiral, eller enheten kan ha alvorlige skader.