Hovudside

Hvordan bygge Utvendig Arches

by Walther

Hvordan bygge Utvendig Arches

En utvendig bue er bygget ved å danne en grov bue ut av trestykker som deretter kuttet og slipt i en jevn kurve. Kurvene blir så montert på toppen av solid tre rammer, ofte med et gitter festet mellom de to rammer som kreves for å danne buen i sin helhet. Når plantene vokser opp espalier, blir buen en dekorativ midtpunktet for en hage skjerm.

Bruksanvisning


Konstruere Arc


•  Mål bredden på området der buen er å bli bygget, ved hjelp av et målebånd. Skjær to ark av 1/2-tommers-tykke kryssfiner så lenge denne lengden og så bredt som halve denne lengden, med en vinkelkutter. Knyt en hyssing rundt en blyant. Kutt strengen så lenge halve bredden du målt.

•  Pin strengen til midten av en av langsidene av en kryssfiner ark med en tegnestift. Trekke ut en bue på kryssfiner ark med blyant. Re-pin strengen til midten av langsiden, og etterlot to inches av streng følgende løs bak tegnestift. Trekke ut en annen bue. Gjenta begge arc tegninger på den andre kryssfiner ark. Skjær langs hver bue linje med stikksag for å produsere to kryssfiner buer.

•  Mål lengden av den ytre kurve på en av buene. Dele denne lengden med seks for å finne lengden av tre stykker som kreves for å bygge buen. Kutt 24 stykker av 2-av-4 tømmer så lenge lengden du nettopp beregnet ved hjelp av sirkelsagen. Plassere seks stykker på hver bue, som danner en enkel bue med squared off-sider. Påfør trelim mellom de to-by-fire stykker.

•  Skru bitene til buen ved hjelp av senke 3-tommers-lange skruer. Vent 30 minutter for trelim for å stille. Klemme buer til et fast underlag ved hjelp av G-klemmer. Klipp langs de buede kantene av begge buer ved hjelp av en stikksag, for å fjerne overflødig tre på de to-by-4s.

•  Lim og skru seks flere 2-av-fire stykker til de to-by-fire stykker du bare kutte. Klippe det overskytende fra disse brikkene også. Sand ned kurvene på de buer som bruker medium-sandpapir for å produsere glatt buet tre stykker. Mål lengden på området der buen er å stå. Skjær ni stykker av en-av-to trelast til denne lengde.

•  Skru ett en-by-2 stykke til bunnen av hver side av buer ved hjelp av to forsenkede 2-tommers-lange skruer per joint, for å bli med buer sammen. Skru en 1-by-2 stykke til toppen av begge buer ved hjelp av to forsenkede 2-tommers-lange skruer per joint. Skru to en-til-to stykker på begge sider av buer, ekvidistante mellom topp- og bunnstykker.

Bygging av Arch


•  Klipp fire stykker av 2-av-4 trelast 91 inches lang med sirkelsag. Skjær seks stykker av 2-av-4 trelast til lengden av buen området minus 8 inches. Lå to av de 91-tommers-lange biter på bakken med en 4-tommers bred ansiktet mot bakken. Mål 12 inches langs begge delene, ved hjelp av målebånd. Markere disse punktene med en blyant.

•  Skrue ett erke lengde stykke i mellom de 91-tommers-lange biter på de merkede punktene, og bruker to forsenkede 6-tommers-lange skruer per stykke. Skru en andre 2-av-4 stykke mellom de to 91-tommers lange stykker på toppen av stykkene, ved hjelp av to forsenkede 6 tommer lange stykker per felles. Skru en tredje erke langt stykke i midten av avstanden mellom de to første stykker ved hjelp av to forsenkede 6-tommers-lange skruer per joint.

•  Skjær et ark med espalier 84 inches lang og like bred som lengden av buen området. Skru espalier til 91-tommers-lange biter og Buen lang støtte brikker bruker senke 2-tommers-lange skruer. Gjenta denne prosessen for å danne en andre siderammen for din bue med 12-tommers-lange stiftelsens støtte innlegg som kan bli sittende fast i bakken for å støtte buen.

•  Lå buen på bakken, slik en av kurvene er flatt mot bakken. Stå på sidestøtterammer på bakken slik at toppen av støtte rammer berører de flatbunnede ansiktene til buer. Skru støtterammer til buer bruker bolter og monteringsplater. Lakk buen ved hjelp av utvendig-grade lakk og en pensel.

Tips og advarsler


  • Plante klatring vinstokker som eføy på sidene av din bue når den er satt på plass. Eføy vil da vokse opp espalier og tvers over toppen av buen, slik at det ser svært dekorative.
  • Når du kutter tre, alltid bære kraftige arbeidshansker og holde hendene så langt fra sagbladet som mulig. Dette hindrer uheldige ulykker som kutt, huljern eller avkuttede fingre forårsaket av en sklei blad.