Hovudside

Slik Care for Ageratum

by Walther

Slik Care for Ageratum

Ageratum (Ageratum houstonianum), innfødt til Mexico, er verdsatt for sine enkle voksende vaner, evne til å tilpasse seg delvis skygge og fordi det er en av de få ettårige tilgjengelige i blått. En hardfør, kompakt liten sommer Bloomer, er ageratum ofte dyrket i blomsterbed, langs grensene eller blandet med andre fargerike stauder i en patio container eller blomsterkasse. I tillegg til blå, Ageratum knappeformede blomster er også tilgjengelig i rosa og hvitt.

Bruksanvisning


•  Plant ageratum i sterkt sollys eller delvis skygge, avhengig av klima. Selv Ageratum blomstrer beste med mye sollys, Ageratum ytelser fra ettermiddag skygge i klima med varme, tørre somre.

•  Vann ageratum dypt nok til å mette røttene når toppen av jorda føles litt tørr. Ikke la jorda forbli soggy, men vann ofte nok til at den ikke tørker helt. Et 1 til 2-tommers lag av mulch som bark chips eller tørt gress utklipp holder jorden fuktig og sparer vann.

•  Gjødsle ageratum etter planting gang våren. Bruk en generell, time-release gjødsel brukt i henhold til satsen anbefalingene på pakken. En foring er nok til å gi næring til ageratum gjennom hele vekstsesongen.

•  Knip av visnet Ageratum blomstrer, som deadheading holder ageratum blomstringen før den første frost i høst. Fjern de blomstrer så snart de vil! Og ikke gi ageratum en mulighet til å gå til frø ved å vente til blomstene er helt tørre.

Tips og advarsler


  • Selv ageratum kan startes innendørs ved frø, de fleste gartnere foretrekker umiddelbar farge gitt ved å plante utplantingsplanter. Ageratum er lett tilgjengelig i hagesentrene og barnehager, vanligvis for en rimelig pris.
  • Hvis du velger å plante Ageratum frø innendørs, bruke torv potter eller annen form for plantable potten, som Ageratum frøplanter ikke lett å tolerere transplantasjon.