Hovudside

Dill Seed Vs. Dill Weed

by Walther

Dill Seed Vs.  Dill Weed

Dill, opprinnelig fra Middelhavet, tilhører persille familie og har en lang historie med bruk av mennesker. I dag, dyrkere dyrke dill i mange deler av verden, med India og Pakistan har to av de største kommersielle operasjoner. Dyrkere verds to separate deler av anlegget for sine kulinariske og medisinske egenskaper. Dill luke, eller blader, og dill frø, som ofte refererer til plantens frukt.

Weed


Løvverk eller "luke" av dill anlegget har en fernlike fjærlett utseende og en skarp søt smak. Bladene finner veien inn i mange oppskrifter på supper, sauser og salater som smakstilsetning. Mest fremtredende, gir dill luke en viktig ingrediens for en populær type pickle. Ugresset kan miste sin smak hvis kokt. For best resultat, bruk bladene rå eller legge til en tallerken rett før den er ferdig matlaging. Du kan også lage en te fra dill luke. Bruk dill luke så snart som mulig etter høsting, hvis voksende planten i hagen din.

Dill Seed


Dill frø er ikke teknisk et frø. Det er en frukt mindre enn en tomme lang som skiller i to halvdeler, som hver inneholder en ekte sæd. Dill frø har en mer bitter smak enn den luke og finner bruk i beising og som et krydder. Å høste dill frø, kutt flower fra anlegget like frukten begynner å slå tan, etterlot noen av stilken koblet til frøene. Henge stilkene opp ned på et tørt område. Når fruktene har tørket, riste dem av stilken og plassere dem i et sted borte fra varme og lys i en lufttett beholder. Under de rette forholdene, kan de vare opp til et år.

Legemiddel


Dill frø har en lang historie med medisinsk bruk. Utøvere bruker dill som behandling for ulike mage plager, søvnløshet og som en mild vanndrivende. Tygging dill frø har funnet aksept blant naturmedisinere som behandling for dårlig ånde. Dill kan også lindre oppblåsthet. Navnet dill kommer fra norrønt ord som betyr "å lulle", som refererer til dill anleggets anti-flatulens egenskaper, ifølge Purdue University. Herbalists også bruke dill å fremme amming hos ammende mødre, og for å bidra til å forhindre kolikk hos spedbarn.

Planting


Du kan opprette en tilførsel av frisk dill luke og dill frø ved å dyrke planten i hagen din. Velg en godt drenert, næringsrik nettsted med en mildt sur jord. Plante dill i et solrikt sted som har beskyttelse mot kraftig vind. Vokse dill fra frø - ekte frø ikke frukten - siden den ikke vokser godt når transplantert. Plasser frøene ca 1/4 tommers i jorda. Hvis planting i flere rader, plassere radene 2 meter fra hverandre. Hold radene luke fritt og bruke en 5-10-5 gjødsel årlig i løpet av våren, råder University of Minnesota Extension.