Hovudside

Vanlige Hus Palm Planter

by Walther

Vanlige Hus Palm Planter

Potteplanter kommer i mange varianter --- kan du finne blomstrende planter, trær og busker. Palmer er populære som potteplanter fordi de kan legge til en tropisk stemning til ditt hjem innredning. De fungerer godt, spesielt i uformelle rom, for eksempel hiet eller allrom, men kan også arbeide sin magi i soverom eller mindre formelle stuer. Blant de vanligste er kentia, bambus, og dame palmer.

Kentia Palm


Kentia palmer er populære, ifølge junglenet.com, på grunn av deres ordnede grener, som står delvis for sin klassiske palmlike utseende. I tillegg gjør de godt i potter, som ikke kan sies om alle palmeplanter. Fordi de ikke vokser raskt, kan de ikke komme til typiske takhøyden i opp til åtte år. I tillegg, fordi deres jord ikke trenger å bli holdt for fuktig, kan de tolerere mindre vanning enn andre potteplanter. Du må bare legge vann når jorden opp til en tomme under overflaten føles tørr. Ifølge Plant-Care.com, overwatering fører til gul-tipped blader og underwatering til bruning av tips. Videre betyr det Kentia palm trenger ikke timer og timer med direkte sollys, så du trenger ikke plassere den i det mest solrike stedet i hjemmet ditt. Du kan finne den Kentia palme på barnehager, jernvareforretninger, og noen Oppussing butikker i Sør, Vest og Midtvesten i USA.

Lady Palm


Damen palm vokser også godt innendørs. Beskrevet av Junglemusic.net som "en fan palm med tynne badebukser," the lady palm kommer i miniatyr, men kan typisk nå 7 meter når den modnes. Damen palm trenger enda mindre sollys enn Kentia og trives i tørre og fuktige miljøer, ifølge Plant-Care.com. Plante dame palme i rike, noe sand organisk jord og tilsett vann bare når jorden føles tørr. Butikk for dame palm hvor som helst potteplanter selges.

Bamboo Palm


Bambus palmer kommer i en utrolig variasjon. Noen ikke ligne bambus trær i det hele tatt, men alle er en del av Chamaedorea slekten, ifølge Junglemusic.net. Du finner dem i mange høyder, i single-stammen, klumper, eller enda trunkless varianter, og med solide eller fjær-lignende blader. Som damen palm, ikke bambus palm krever ikke mye sollys. Du trenger ikke å vanne det før toppen tomme av jorda er tørr. Overwatering kan drukne din bambus håndflaten, så i stedet for å holde seg til en tidsplan, teste jord og fortsett deretter. Ifølge Plant-Care.com, hvis du water, tips av bladene blir gule og faller av. Røttene av bambus palm kan også begynne å råtne. På den annen side, hvis du ikke gir nok vann, vil nye blader være brun, sammen med tips av eldre blader. Hvis du sliter med hvordan å ta vare på din bambus palm, ta kontakt med en horticulturist eller plante omsorg ekspert. Bambus palmer selges på tradisjonelle og elektroniske barnehager.