Hovudside

Hvordan bli kvitt mugg i en sofapute

by Walther

Sofaer er ekstremt myk og porøs. Som et resultat, kan de absorbere fuktighet raskt og enkelt, og overskudd av fuktighet kan føre til mugg vekst. Enkelte sofa stoffer, som bomull og lær, selv inneholder naturlig mat for muggsporer, og de som ikke inneholder mugg vennlige næringsstoffer kan fortsatt støtte mugg vekst fordi sporene lever av skitt, hår og kasserte matrester. Hvis du oppdager mugg vokser på en eller flere sofaputer, iverksette tiltak for å bli kvitt det på en gang.

Bruksanvisning


•  Flytt sofapute utendørs umiddelbart. Mugg elsker å spre seg, så må du isolere den berørte pute fra resten av sofaen. Hvis det er mulig, plasserer pute i solen før det tørker. Hvis sol-tørking er ikke et alternativ, tørke puten med en bærbar varmeapparatet eller hårføner.

•  Undersøk resten av sofaen for tegn til mugg. Siden mugg sprer seg lett, må du sørge for at ingen andre deler av sofaen har blitt påvirket. Hvis du finner mugg vekst på andre puter eller på sofaen selv, flytter de berørte delene utenfor tørke, og rengjør dem på samme måte som du rengjøre den opprinnelige pute.

•  Støvsug pute (sammen med eventuelle andre berørte områder) med et vakuum slange forlengelse. Dette vil trekke spores ut av puten, og bidra til å hindre gjenvekst av det tørkede mugg. Skyll filteret i støvsugeren utendørs før du bruker den igjen.

•  Hell 1/2 kopp boraks, noen ganger solgt som borsyre, over 2 kopper varmt vann. Du må bruke varmt vann for å aktivere krystaller. Borsyre er et naturlig plantevernmiddel solgt i hjem og hage butikker som er spesielt nyttig for å drepe mold og mugg på møbeltrekk.

•  Scrub boraks løsning over puten med en myk svamp. Vent minst en time for å la boraks å gjøre sitt arbeid, og deretter skrubbe puten igjen med en fuktig svamp til å skylle boraks unna.

•  Tørk puten helt før bringe den tilbake inn i hjemmet ditt. Bruk sollys for best resultat, eller bruke en av de nevnte oppvarmingsmetoder. Hvis mugg avkastning, kast pute. Tilbakefall kan tyde på at sporene eksisterer for dypt i materialet til å bli fjernet fra den.