Hovudside

Er det en måte å bevare Kongler for år?

by Walther

Er det en måte å bevare Kongler for år?

Kongler lage attraktive elementer for sesongens dekorasjoner som julen kranser eller bordbrikker. Du kan finne kongler på bakken under furu og andre eviggrønne trær i høst, etter uvær og sterk vind. Alt plantemateriale vil råtne eller bli mugne hvis du ikke behandler det med forsiktighet. Ta noen enkle trinn, skjønt, og du kan enkelt ta vare på kongler i årene som kommer.

Bruksanvisning


Samle Kjegler


•  Samle kongler i en kurv med stive sider for å hindre dem å bli skadet på vei hjem. Sette de største kjegler i bunnen av kurven og stable de mindre på toppen.

•  Velg bare kjegler som vises plettfritt og det føles fast å ta på. Avvise noen kjegler med ødelagte tips, oppdateringer av mugg eller noen form for insektskader.

•  Samle flere kjegler enn du har tenkt å bruke. Noen av kjegler kan bli skadet eller mugne tross for din innsats, så det er en god idé å ha noen reservedeler seg.

Tørke Kjegler


•  Spre ut et ark med avis og legge kongler på den. Pensle hver kjegle forsiktig med en tørr pensel for å fjerne gjørme, mose eller annet rusk.

•  Vask kjeglene i varmt vann som inneholder et mildt vaskemiddel. Dette vil fjerne eventuelle sevje i furukongler, samt eventuelle skjulte feil.

•  Skyll vaskemiddel bort i rent vann. Stå hver kjegle, peker nedover, i et lite glass for å tillate så mye vann som mulig for å renne ut av den. Velge et glass som er bredt nok til å holde konusen suspendert, uten spissen av kjeglen berøre bunnen, for å unngå skader. Når ingen flere dråper av vann drypp fra kjeglene, fjerne dem fra sine briller.

•  Sett kjeglene i et enkelt lag på en varm tørr hylle, for eksempel den ene over en radiator eller varmeovn. Separer kjeglene fra hverandre og sørge for at ingen av kjegler er rørende. Tillate kjeglene å tørke ut i tre til fire dager. Snu hver kjegle hver dag, for å sikre den varme luften får alle deler av kjeglen overflate. Som en kjegle varmes opp, sine segmenter vil gradvis åpne.

•  Spre ut et ark med avis og riste hver tørr kjegle over det, når membranens segmenter har helt åpen. Dette vil løsne eventuelle gjenværende frø, slik at de ikke faller ut og gjøre et rot når kjeglene blir brukt i en dekorasjon.

•  Ta en tørr kjegle og stå det i et lite glass, slik at det vil holde stødig mens du arbeider med den. Male den eksponerte delen av kjeglen over kanten av glasset med et lag med skjellakk, ved hjelp av en liten pensel. Ta deg god tid og sørg for at busten på børsten nå inn i de dypeste avkrokene av kjeglen. La skjellakk tørke over natten.

•  Vri kjegle opp den andre veien og stå det tilbake i glasset. Gi den ubehandlede delen av kjeglen et lag med skjellakk og la den tørke. Når alle kjeglene er ferdig, vil de forbli skinnende og i god stand i mange år fremover.

Tips og advarsler


  • Samle dine kjegler midt på dagen, da de er mindre tilbøyelige til å være fuktig fra morgen dugg.
  • Noen steder og planter er beskyttet ved lov. Pass på å unngå disse stedene og planter når du samler dine kongler.