Hovudside

Hva skjer hvis en Plant Leaf Ikke får Sun?

by Walther

Hva skjer hvis en Plant Leaf Ikke får Sun?

En grunnregel for hagearbeid er å forsyne plantene med rikelig med naturlig eller kunstig sollys. Dette lyset er nødvendig for plantevekst og generell helse. Men på grunn av feil vekstforhold eller dårlig dyrking, ikke hver plante mottar mengden sollys den trenger. Mangel på sollys er i siste instans skadelig for plantehelse, sette en rekke problemer i bevegelse som alvorlig skade anlegget. Selv de fleste skygge-elskende planter krever litt sollys for å overleve.

Fotosyntese


Fotosyntesen er en biologisk prosess hver plante fullfører daglig. I løpet av denne prosessen, planter tar i vann gjennom sine røtter sammen med karbondioksid og sollys gjennom bladene. Når disse essensielle ingredienser er tatt inn i anlegget begynner det å behandle dem og bruke dem for vekst, produksjon, energi og reparasjon. Hvis noen av disse ingrediensene mangler eller er mangelfullt levert, blir fotosyntese avbrutt. Når avbrudd skjer, bremser og skader plantens utvikling anlegget.

Klorofyll


En av de viktigste bidragsyterne til fotosyntese er klorofyll. Klorofyll er en grønn pigment som hjelper plantene absorberer bølgelengder av sollys. Lyset trukket av klorofyll er syntetisert for å produsere energi, og lagre mat i prosessen med fotosyntese. Fotosyntesen holder planten sunn og hjelper planten fortsette å produsere klorofyll pigmenter. Uten sollys, blir klorofyll produksjon i anlegget redusert eller helt stoppet. Resultatet av dette er at anlegget blir underernært og svak. Dette går også anlegget åpent for sykdom og skadedyr.

Tap av Color


Når fotosyntese og klorofyll produksjon blir avbrutt, plantene begynner å miste sin grønne farge. Dette resulterer i bleke, syke utseende planter med hvite eller gule farge. Det kan til og med lage en tilstand som kalles chlorosis, en gulfarging av plantemateriale på grunn av mangel på skikkelig næringsstoffer. Selv planter som ikke er grønn av utseende lider av klorofyll tap, selv om deres farge ikke kan forandre seg på samme måte som grønne planter. Disse plantene kan fortsatt dukke opp blek, svak og sykelig. Når fargen begynner å falme, er plantens helsetilstanden i en jevn nedgang.

Dvalen eller død


Sluttfasen av plantehelse nedgang på grunn av mangel på sollys inkluderer dvalen og død. Noen planter blir sovende, noe som betyr at de går inn i en plante versjon av dvalemodus. I løpet av denne tiden anlegget blir inaktiv, ikke å produsere eller vokser. Det er mulig å ta en plante ut av dvalen gitt de riktige lys, ernæring og fuktighetsforholdene, selv om noen planter fortsatt ikke kan gjenopplive. I dette tilfelle er den siste fasen av nedgangen bare død. Anlegget har ikke mottatt tilstrekkelig lys, derfor tilstrekkelig ernæring ble ikke oppgitt. Anlegget slår seg og til slutt dør.