Hovudside

Er Oak Trees Giftig for Pythons?

by Walther

Er Oak Trees Giftig for Pythons?

Pytonslanger gjør stor kjæledyr for noen som er villig til å bruke tid, krefter og penger på å skape den riktige miljøet. Snakes trenger varme, plass og renslighet å trives. En python eieren må bruke riktig substrat for stiftelsen av buret. Eik mulch kan være et alternativ, siden eik er ikke giftig for pytonslanger.

Definisjon


Eiketrær inneholder hydrolyserte tanniner. Tanniner er et stoff som finnes i mange planter, og når hydrolysert (en reaksjon forårsaket av vann), slipper fenoliske syrer. Bladene og eikenøtter av eiketreet inneholde denne syre, som er giftig for enkelte dyr. Eik forgiftning er mest vanlig hos storfe og kalver, men er ikke sett i pytonslanger.

Identifisering av farer


Cedar, i motsetning til eik, er en type tre anses å være giftig for pytonslanger. Ikke bruk noen trevirke i form av spon; små biter kan sette seg fast internt i python og forårsake skade eller død. Mulch er et bedre alternativ. Cypress mulch er en levedyktig substrat for din slange hjem. Cypress inneholder hydrolyserte tanniner, ligner eik.

.

Andre alternativer


Du kan velge å bruke en annen enn tre substans som underlag for din python. Selv om eik og sypress er ikke giftige for slangen, skogen er ikke lett å rengjøre og må endres ofte. Tørkepapir og aviser også skape gode underlag, men igjen, må du bytte dem regelmessig. Kunstgress eller reptil teppe kan brukes i lengre perioder før de trenger å bli renset. Beholde ett eller to stykker tilgjengelig for slangen mens du rengjøre buret. Din python vil trives i et rent miljø.

Giftig for Eier


Selv om du ønsker å gi en ren, giftfritt miljø for deg slange, er det like viktig å beskytte deg selv fra din python mulige giftighet for deg. Peteducation.com rapporterer 92 prosent av reptiler bære Salmonella bakterier. Hvis immunforsvaret er svekket eller annen grunn, eller du er gravid eller har barn, kan du og din familie være utsatt for å pådra denne alvorlige mage-tarmsykdom. Bruk engangshansker eller vask hendene grundig når du håndterer din slange eller rengjøring buret sitt. Andre advarende tiltak omfatter ikke slik at python tilgang til matlaging områder eller vasker og badekar der barnet er badet og avhending av slangens avfall og avføring i toalettet.