Hovudside

Hvordan å designe en Pond for My Garden

by Walther

Hvordan å designe en Pond for My Garden

Legge til en dam i hagen din kan være en stor oppgave. Foruten arbeidet med å sette en i, vil det være løpende vedlikeholdsproblemer. I utformingen av en dam for din hage eller bakgård, vurdere hvor mye arbeid du har tenkt å sette inn i dammen når den er etablert. En større dam vil være mer arbeid, selv om du etablere et økosystem som kan noe administrere seg selv. Planlegg i det minste for å håndtere alger.

Bruksanvisning


•  Bestem deg for hva slags dam du etterhvert bygge. Dammer kan være enkle vann funksjoner med eller uten vannplanter. Du kan også designe din dam med fisk i tankene. Hvis du ønsker fisk, vil størrelsen på dammen være avhengig av størrelsen på fisken man velger. Gullfisk kan leve i en mindre dam enn koi, for eksempel. Med gullfisk, vil en dam med en dybde på 2 meter være tilstrekkelig. Mens koi bør ha en dam som er minst tre eller fire meter dyp.

•  Velg en form for dammen som vil integreres med hagen din. Velg en form som er estetisk behagelig for deg. Nyre former gir et mer naturlig utseende enn perfekt sirkulære seg. Dammen skal veve mellom større planter eller busker i hagen din, la dem vokse ut fra dammen mot kysten. Ta vare, men i å velge et sted der det er altfor mange blader vil falle inn i dammen. Forsiktig plassering vil kutte ned på vedlikehold ditt.

•  Plan på et minimum dybde på ca 24 inches. Legg ut din dam design med hyller, slik at dammen har grunne og dype steder. Du kan ha den dypeste i sentrum da ha en mid-dybde hylle omringe det og et grunnere sokkelen rundt kanten. Eller, du kan ha din dam følge mer av et svømmebasseng design ved å ha front avslutte grun, så midtveis det synker til en dypere hylle og har den dypeste på baksiden.

•  Plan for å grave ut bassenget og bruk en plast liner for bunnen. Ved å måle din tenke på det bredeste og lengste, deretter legge i dybden to ganger, og legge inn et par ekstra meter for overlapping, kan du grovt beregne hvor mye dam liner du trenger.

•  Plan om hvor du vil grave grøfter for legging i avløp for dam skimmere, filtre eller pumper, hvis du vil ha en liten foss. I planlegging, vurdere hvor dine elektriske linjer vil kjøre for tilkobling av en pumpe. Designe din foss plassering i den øvre enden av dammen med litt høyere høyde.

•  Plan å omgi dammen med steiner eller annet mestring. Dette er både å holde ned og dekke de beste kantene av dammen liner, noe som gir ditt ferdige design et penere utseende. Vurdere hvilken type stein du ønsker å bruke - copingstones, steinheller eller andre dekorative steiner. Du kan finne steiner som varierer i nyanser av hvitt til svart til en kobberrøde rødt.