Hovudside

Hvordan lage din egen Tiered Planter for Jordbær

by Walther

Hvordan lage din egen Tiered Planter for Jordbær

Jordbær elsker vokser i lagdelt planters. Ifølge Mother Earth News nettside, planting i lagdelt fat eller spesialiserte jordbær planters ikke bare gir deg mer frukt i mindre plass, det også holder unna skadedyr, forebygger sykdom og holder jordbær løpere under kontroll. Den eneste mulige problemer med lagdelt containere er bekostning. Jordbær planter prisene kan kjøre ganske høy. Heldigvis kan du lage en lagdelt planter hjemme for bare en brøkdel av prisen på en kommersiell planter.

Bruksanvisning


•  Skyll og rens ut en 30-til 50-gallon plast fat. Disse fat er vanligvis fra 2 1/2 til 3 meter høy og fra 1 1/2 til 2 1/2 meter i diameter. Velg et fat som tidligere hatt mat eller andre ikke-giftig materiale. Vann fat fungere godt.

•  Spraymaling sylinderen, hvis ønskelig, med plast spraymaling i en hvilken som helst farge. Dette koordinerer fat med din innredning og skjuler det faktum at fat er plast. Ikke spray innsiden av fatet; ingen vil se det og dine jordbær vil forbli sunnere på den måten. La malingen tørke over natten.

•  Bor et hull rundt fat om en fot fra bunnen og plassert ca 4 inches hverandre. Bore en annen rad med hull ca 8 inches over det, svimlende hullene så plantene ikke vil floke. Fortsett til hele løpet er boret på denne måten. Disse hullene er lagene for planter.

•  Drill forskjøvet rader av 1/4 tomme hull med en diameter opp lengden av et stykke av 2-tommers diameter PVC-rør. Du kan få røret kuttet til samme høyde som din fat på Biltema.

•  Sett røret ned i sentrum av sylinderen. Scoop ca 8 inches av jord rundt bunnen av røret; dette bør holdes i ro mens du planter fat. Ikke får jord inne i røret.

•  forsiktig skli rotklumpen ett jordbær frøplante gjennom hvert hull nær bunnen av fatet. Dekke de grunn baller med jord opp til neste rad og legge til noen flere planter. Plante hele sylinderen på denne måten, som avsluttes med et par planter som stikker ut av toppen av sylinderen.

•  Hell vann inn i røret i midten av fatet. Røret sørger for alle de jordbær få en lik mengde vann. Skyv fat i et solrikt sted.