Hovudside

Hva gjødsel er best for Mandariner?

by Walther

Hva gjødsel er best for Mandariner?

Mandariner (Citrus reticulata) er sitrustrær favoriserte for sin glossy eviggrønne blader, duftende blomster og spiselige frukter. Native til Asia, disse små trær vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner åtte til 10 år Tangerine frukt modnes i høst. Disse sitrustrær nytte av supplerende befruktning under fruktbærende år.

Spesifikasjoner


Mandarintrær krever full sol for fruktproduksjon. Foretrakk en jord pH varierer fra 6 til 8, mandariner vokse i de fleste godt drenert jord. Avhengig av sorten, disse tropiske plantene modnes på 8 til 15 meter høye med frukt modner fra oktober til mars. Mandariner vokse i bakken eller i store beholdere og trenger ly mot vind og kulde ytterpunktene. Selv mandariner krever jevnlig vann, de er sårbare for rot råtne. Drypp vanning gir mulighet for kontrollert vann søknad.

Unge Trees


Unge mandarintrær trenger lite befruktning. I transplanterer, er roten ballen plantet inn i eksisterende jord. Hvis gjødsel eller organisk mulch påføres ved planting, røttene brenne og den unge treet kan dø. Etter at treet begynner å vokse, gjelder ammoniumsulfat ved frekvensen av en kopp delt inn i tre eller fire søknader det første året. Lett spre granulater over bakken, unngå kontakt med stammen og synlige røtter, og vann grundig. Dette gjødsel gir nitrogen for den unge treet. Øke ammoniumsulfatet til to kopper gjennom det andre året og opp til tre kopper det tredje året.

Modne Trees


Ved det fjerde året, mandariner vanligvis produsere frukt. Bruk en sitrus-spesifikk balansert gjødsel med nitrogen, fosfor og kalium. Tre søknader i året, gjerne i februar, mai og september, er tilstrekkelig. Tillat ikke mer enn en kopp gjødsel årlig for hvert år av treeâ € ™ s alder. For eksempel er seks kopper gjødsel for en seks år gamle treet delt inn i de tre programmene. I de senere år, kan nitrogen være den eneste gjødsel nødvendig. Spre gjødsel under treet og like utenfor drypp linje, som aktive røttene er på utsiden av treet. En sitrus-formel bladpåsprøyting er også effektivt, spesielt for containertrær.

Tips


Bruk en jord test for å fastslå spesifikke gjødselbehov. I noen regioner, spesielt California og Texas, er nitrogen den eneste gjødsel nødvendig gjennom livet av treet. Mulch er ikke vanligvis anbefalt for sitrustrær, fordi det holder på fuktigheten og oppfordrer rot råtne. Når mulch er brukt, fjerne den eller trekke den tilbake fra trærne i vintermånedene. Mandariner bære frukter tungt ett år og lett den neste. Redusere befruktning i lav-produksjons år. Deep-grønn, er glanset løvverk et sunnhetstegn i mandariner.