Hovudside

Hvordan fortelle om Watermelon Vekst går bra?

by Walther

Hvordan fortelle om Watermelon Vekst går bra?

Vannmeloner er en kul, søt godbit i varmen av sommeren. Frø av flere varianter av denne vining anlegget er tilgjengelig for hjem gartnere med litt plass og et varmt klima. Jo større melon, jo lenger tid det tar å modne til forfall. Voksende vannmelon vinstokker på et espalier eller gjerde kan bidra til å minimere mengden av bakken planten trenger å spre seg. Også, mulching med svart plast vil bidra til å holde jorda fin og varm, som vannmeloner trenger for å produsere store, saftig frukt.

Bruksanvisning


•  Undersøk bladene av unge planter vannmelon fra tid til annen. De bør være stor, ofte grønn med hvite striper og fri for hull som insekter kan forårsake. Sunne planter produsere friske meloner.

•  Se for blomster og forming frukt. Hvis blomster slippe fra anlegget før de blir bestøvet, vil anlegget ikke produsere frukt. For å forhindre dette, dyrke dine vannmeloner i den varmeste delen av sommeren. Du må kanskje også pollinere kvinnelige blomster manuelt med pollen fra de mannlige blomster.

•  Les vannmelon frø pakke eller katalogbeskrivelse for å lære den modne størrelsen på rekke melon: noen vannmeloner vokse til å bli veldig store, mens andre er mindre. En liten variasjon vil aldri oppnå størrelsen av en stor en. Å vite hvilket utvalg du vokser og forventet modne størrelse vil veilede deg i å vite når man skal høste dine meloner.

•  Søk etter brune, tørre tentakler på stammen: Dette indikerer at melon er klar til å høste. Ved innhøsting tid, vil huden hardner til et punkt der det er vanskelig å tvinge en negl inn i den. Også, modne meloner gulne på siden mot jorda, så sjekk for denne farge.

•  Thump meloner ved å dra fingrene mot dem å avgjøre modenhet: noen varianter av vannmelon vil ha en hul lyd. Imidlertid er denne teknikk ikke idiotsikker og kan indikere overmoden frukt for visse varianter.

Tips og advarsler


  • Gi din meloner rikelig med vann ved flom vollgrav rundt deres bakke minst en gang hver uke.
  • Sjekk vinstokker for tegn på skadeinsekter hver uke fordi planter som er stresset ikke vil være i stand til å produsere store, sunn frukt. Kontroll bladlus og andre suger insekter ved sprøyting vinstokker med insekt såpe; kontroll snegler og slugs ved spredning jernfosfat granulat på jordoverflaten rundt plantene dine.
  • Gjødsle unge vinstokker når blomstene begynner å danne på vinrankene. Bruk en plante mat med en NPK-forhold på 5-10-10 å oppmuntre blomstrende og sterke, sunne planter.
  • Å pollinere kvinnelige blomster, se etter blomster som har en svært liten pære på basen. Dette er den unge vannmelon. Deretter søke etter blomster uten denne pære: de er hannene. Bruk en bomullspinne for å samle mannlige pollen og deretter sette det inn i en kvinnelig blomst å overføre pollen.
  • Prop opp utviklings meloner på toppen av et flatt brett som kryssfiner eller et tak grus for å hindre dem fra å råtne på fuktig jord.