Hovudside

Rosa Årlige blomster

by Walther

Rosa Årlige blomster

Ettårige er blomster som vokser og blomstrer for en sesong i områder hvor gjennomsnittlig vintertemperaturer faller under frysepunktet. Mange stauder produsere rosa blomster blant andre farger, som varierer i intensitet fra blek rosa til dyp rød.

Cosmos


Cosmos blomster er skålformet og dukke opp på tuppen av lange stilker. De er godt egnet til både hager og containere, og er attraktiv for fugler og sommerfugler. Blomstring kan forlenges ved deadheading, eller fjerne den gamle falmede blomster. Rosa varianter inkluderer Picotee eller skjell.

Alyssum


Alyssum plantene nå en maksimal høyde på 6 til 9 inches i sommermånedene, noe som gir en tett, lav kant eller fylle mellomrom i steinbed. Planter som får leggy eller straggly kan skjæres tilbake for å oppmuntre til mer vekst og blomst formasjon. En ny rosa alyssum variasjon kalles påske Bonnet.

Impatiens


Impatiens er et populært valg for den årlige skygge hagen eller hengende kurver. Når transplantert, plantene vokse buskete og skape en tett grensen for høyere stauder. Den er tilgjengelig i mange farger, inkludert ulike nyanser av rosa, og noen planter har også spraglete blader. Impatiens fortsetter å blomstre hele sommeren og godt inn tidlig høst før den første frosten. Varianter inkluderer Tempo Pink Forbedret og Accent Vannmelon.