Hovudside

Ulike grader av Roses

by Walther

Ulike grader av Roses

Bare podet roser har karakterer som er tillagt dem. Podet roser er de formeres ved å ta røtter og stilk av en vanlig type rose, og feste en stilk av en annen. De to vokser sammen til en ny rose variasjon. Roser som har sine egne røtter er ikke gradert. Karakterer referere til modenhet, styrke og størrelse. Karakterer vises på emballasjen eller på etiketter festet til rosen.

Om Grading


The American Association of nurserymen etablert ulike graderinger av podet roser, og publisert dem i "American Standard for Nursery Stock". Barnehager og andre selgere av roser bruke dette karaktersystemet i Nord-Amerika. Kanadierne har også en lignende karaktersystem, men det er ikke veldig spesifikk eller krevende. For å være gradert, må podede roser har 3 til 4 inches mellom toppen av røttene, og det området hvor transplantatet er festet til roten lageranlegg. Dette kalles også pode union eller pode knopp.

Grade # 1


Grade # 1 roser må ha tre eller flere stokker som er 5 / 16- til 3/4-tommer i diameter. Røttene er velutviklet og moden på to år gammel da gravd ut av bakken og beskjæres for å selge. Hybrid te og Grandiflora roser må ha stokker som er ca 18 inches lang, mens Floribunda roser har stokker som er 15 inches lang. Polyanthus varianter har canes 12 inches lang, og klatrer stokker må nå 24 inches i lengde. Grade # 1 roser er av beste kvalitet og koster mest.

Klasse # 1-1 / 2


Grade # 1-1 / 2 roser ha minst to friske canes som vil vokse så stor og sterk som grade # 1 stokker i løpet av kort tid. Te og Grandiflora canes er kuttet til 15 inches lang, Floribundas til 14 inches lang og klatrere til 18 inches lang. Polyanthus roser ikke får en karakter på dette nivået, bare på Grade # 1 og Grade # 2.

Grade # 2


Grade # 2 roser er den typen som selges i lavprisbutikker og koster betydelig mindre enn klasse # 1 og # 1-1 / 2. De har små stokker og de tar mye arbeid og tid til å måle opp til bedre karakterer. Grade # 2 roser har to stokker som er ca 12 inches lang. Disse rosene kom ikke til den høye standarden på de fleste podet roser og var de runts. De vanligvis ikke nå det høyeste potensialet av sorten.