Hovudside

Blomster som betyr Good Luck

by Walther

Blomster som betyr Good Luck

Selv om mennesker har tillagt mening til blomster i århundrer, praksisen nådde et høydepunkt under viktoriatiden. Kjent som floriography, blomster er en sosialt akseptabel måte for menn og kvinner til å kommunisere sine følelser og intensjoner mot hverandre. Ikke alle blomstene har betydninger knyttet til romantikk og lidenskap; en håndfull blomster representerer lykke.

Nyttig Heather


Heather har en rik folklore historie i Skottland. Fordi Victorians elsket skotske tradisjoner, ifølge Paul Kendall of Trees for Life, kan de ha bevilget foreningen av hvit lyng med lykke. I skotsk folklore, vokste hvit lyng feer og graver og vil ikke vokse på flekker av jorden hvor menneskelig blod ble utgytt. Queen Victoria bemerket i 1884 at "ingen highlander ville passere (hvit lyng) uten å plukke den, for det ble ansett for å bringe lykke."

Velsignelser Fra Bells


Bells of Ireland er en uvanlig årlig som til tross for navnet kommer fra Vest-Asia. Også kjent som skall blomst, vokser planten i en oppreist stengel, utstillingsvindu lyse grønne, bell-lignende bladene som ramme små hvite blomster. Bells of Ireland har vært dyrket siden 1570 i henhold til Wisconsin Master Gard Program og symboliserer lykke. Planten brukes som både et kutt og en tørket blomst i blomsterbransjen.

Fortunate Kvinner


Nelliker ble spesielt lastet med symbolikk i viktoriatiden. Hvite nelliker symboliserte lykke for kvinner så vel som uskyld, ren kjærlighet, sødme og skjønnhet. Du måtte være forsiktig med nelliker som feil farge kunne sende et tydelig forskjellig budskap. Mens nelliker generelt ment fascinasjon eller kjærlighet knyttet til kvinner, gule nelliker ment avvisning og skuffelse; stripete nelliker mente "nei", et avslag eller bare "beklager jeg kan ikke være med deg"; og lilla nelliker symboliserte capriciousness.

Lykke for Guys


Når gitt til menn som en gave, kameliaer symboliserer lykke eller beundring. Som nelliker, forskjellige farger av kameliaer holde ulike betydninger. Hvite kameliaer bety "du er søt" mens rød bety "du er en flamme i mitt hjerte", ifølge Tara Florist. Rosa camellias symboliserer lengsel. En opprinnelig fra Kina, kameliaer holde forskjellig symbolikk i Asia. I koreanske bryllup, kameliaer representerer tradisjonelt lang levetid og trofasthet. Røde camellias symboliserer verdt og hvite blomster symboliserer skjønnhet, ifølge Floridata.