Hovudside

Hvordan lage en vann filter som filtrerer Water Høy i Sulfur & Iron?

by Walther

Vann høy i svovel og jern kan være jolle i utseende, og har en ubehagelig lukt og smak. Vannet filtre produsert av kjøkken-leverandørselskaper er laget for å filtrere ut sediment og overflødige mineraler som finnes i vann fra springen som forårsaker disse problemene. Denne prosessen krever at karbon eller trekull, noe som trekker ut og nøytraliserer avleiringer, slik som svovel og jern, rensing av vann og fjerning av misfarging og lukt. Hvis du gjør din egen filter for å rense vann høy i svovel og jern, må du fortsatt bruke karbon eller kull.

Bruksanvisning


•  Skyll en stor trakt med klart vann. Hvis trakten har blitt brukt, rense fet eller skitne flekker med såpe og skyll den godt. Hvis du ikke har en trakt, kuttet bunnen av en gallon vann jug og skyll kannen.

•  Lag en skive gjennom lokket hvis du bruker en gallon jug ca ¼-tommers i lengden. Foreta en andre skive av samme størrelse gjennom den første, slik at en "X" i lokket. Wiggle kniven spissen rundt i "X" skape en åpning stor nok for en halm å passere gjennom.

•  Place bomullsvatt ved bunnen av trakten eller opp-ned gallon jug, slik at hele bunnen er dekket. Strø et lag av en halv tomme av karbon eller aktivert trekull over bomullsvatt, etterfulgt av en halv tomme av fin sand, en halv tomme av grov sand, en halv tomme av fine steinstykker og 2 inches av en- halv tommers bergarter.

•  Gjenta de samme lagene i samme mengder til du kommer omtrent en tomme fra trakt eller mugge topp. Still et kaffefilter på toppen av det siste laget av stein, eller dekke det øverste laget med cheesecloth. Sakte helle vann fra springen gjennom filteret eller cheesecloth fjerner svovel, jern og andre urenheter.

Tips og advarsler


  • Hvis du har en gallon krukke med en skrue-on cap, bør lokket være solid nok til å tåle vekten av vannet drypper ned i bunnen. Hvis lokket presser på skjønt, feste lokket til kannen med superlim.