Hovudside

Hvordan bygge en Grape Vine Support Arbor

by Walther

Hvordan bygge en Grape Vine Support Arbor

Funksjonelt og vakkert, gir en drue arbor støtte for voksende vinranker og deres saftig frukt. Som vinrankene vokse og spre seg over hele arbor toppen, vil de tilby et skyggefullt sted i en solrik hage. Beskjære noen av de gamle vinstokker hvert år og se dine druer utvikle og dingle fra arbor toppen innen rekkevidde. Du kan spise frukten fersk, tørke den til å lage rosiner, eller lage saft, gelé eller vin.

Bruksanvisning


•  Dig hull for hjørnestolper. Hvert hull skal være to meter dyp. Plasser stolpehull seks meter fra hverandre i lengderetningen, og 30 inches hverandre i bredden.

•  spade en tre-tommers seng av ert grus i hvert hull for å hjelpe drenering. Sett innleggene og juster til nivå. Fyll i stolpehull med den utgravde masser, stamping ned hardt etter hver fot av fyll.

•  Merk av tre meter til midtpunktet mellom hjørnestolper. Installere en seks fot metall t-post mellom hvert par av hjørnestolper. Slede innlegget før det er sikkert. Om fem meter av innlegget bør stikke fra bakken. Disse innleggene vil støtte stammene av dine vinranker.

•  Trim en syv-fots lengde på hønsenetting til det er syv meter lang og 30 inches over. Dette vil dekke toppen av drue Arbor.

•  Rull hønsenetting til å dekke toppen av de fire hjørnestolpene. Tillate seks inches av wire til å henge ned på begge ender. Stift ledningen til innleggene.

•  Plant dine vinranker foran støtten innlegg. Trene vinrankene å klatre til Arbor toppen. Sikre lengre vinstokker til hønsenetting med hyssing.

Tips og advarsler


  • Å la dine vinstokker å vokse ut så vel som opp, knytte noen 10-gauge til hjørne og støtte innlegg om fem meter av bakken. Tren dine vinranker til å vokse sammen ledningene samt over lysthus toppen.