Hovudside

Hva å gjøre med Pine Ash?

by Walther

Hva å gjøre med Pine Ash?

Furuskog er ofte brent i vedovner og peiser. Når brannen er godt forvaltet, er bare aske igjen. Asken fra bare noen få branner kan bli kastet i søpla hvis kommunen tillater organiske å bli blandet med annet søppel. Men hvis det er en betydelig sesong akkumulering, satte asken til å jobbe i hagen og hage.

Mineraler


Tre inneholder næringsstoffer for plantevekst, og mange av disse forblir i asken. Noen av de næringsstoffer som finnes i asken inkluderer kalium, fosfor, aluminium, magnesium, kalsium og svovel. Mens prosenter er ikke høy, er askefritt og naturlig.

pH Balance


Aske heve jordas pH-balanse på midlertidig basis. Vet hvordan det påvirker din hage. Hvis jorda er sur, bruke asken i stedet for lime, selv om det tar mer aske enn kalk for å oppnå det samme. Aske kan komposteres, men hvis de dominere komposthaug, de forsinke prosessen ved å heve pH. Etter kompost modnes, går pH balanse til nesten nøytral.

Legge Hage Ashes


Legg aske til hagen når som helst, bortsett fra umiddelbart før planting eller planteveksten. Fallet er den beste tiden, men dette utgjør et mindre problem for trygg lagring av asken hele sommeren. Aske må ikke ha noen kontakt med fuktighet, slik at de skal være forseglet i en beholder med lokk. Wetting dem litt like før tilling dem inn i hagen bidrar til å kontrollere støv, men for mye fuktighet gjør aske klump sammen.

Aske og Urin


I en 2009 studie ved Universitetet i Kuopio i Finland, landbruks forskerne blandet sammen tre aske og human urin teste dens effektivitet som gjødsel på tomatplanter. De fant at kombinasjonen gitt mer enn fire ganger mer frukt enn nonfertilized planter. Det var ingen problemer med tomater eller deres ernæringsmessige verdi. Forskerne observerte ingen mikrobielle eller kjemisk risiko, og tomat smak ble vurdert som like god som konvensjonelt dyrket tomater.