Hovudside

Hvordan Cut en Board Block

by Walther

Hvordan Cut en Board Block

Et styre blokken er laget av mange individuelle strimler av tre. Det er vanligvis laget av eik og gir en snittflaten for kjøtt og grønnsaker i en kjøkken setting. Liming trelister sammen resulterer i en sterkere skjærebrett som vil motstå fordreining. Før du kan lime brettet blokk sammen, må du klippe strimler til sin rette størrelse.

Bruksanvisning


•  Plasser en rip gjerdet på venstre side av sagbåndets. Rip gjerder feste på flere måter. Følg instruksjonene for gjerdet. Mål avstanden mellom gjerdet og sagbladet. Still inn avstanden mellom 1½ og 1¾ tommer. Avstanden du angir er tykkelsen av blokken.

•  Plasser den flate siden av brettet på bandsaw tabellen og rumpe kanten av brettet mot rip gjerdet.

•  Slå på båndsagen og mate styret forbi sagbladet på en langsom og jevn fart. Holder veden stanget opp mot rip gjerdet som du slå en pasning.

•  Gjenta prosessen til du kutter hver stripe for blokken din.

Tips og advarsler


  • Når du kutter alle dine strimler, gjelder lim til styrets ansikter. Flatene er sidene av brettet du plassert på overflaten av bordet. Lim bitene sammen. De avkuttede endene av brettet utgjør nå toppen og bunnen av blokken. Du må sand eller fly toppen og bunnen av blokken flat med en slipemaskin eller høvel.